Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Langeland, Henrik H.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- I motsetning til mange andre forfattere, har jeg ikke skrevet før nå. Jeg fikk ideen til romanen i fjor sommer, og lurte på om det var mulig å skrive en roman der man i stor grad bruker en annen forfatters, nærmere bestemt Prousts setninger. Boka jeg skriver på nå er et veldig annerledes prosjekt. Det er vanskelig å skrive bøker, men gøy.

Beste leseropplevelse:

- «Tysktime» av Siegfried Lenz er den mest intense leseropplevelsen jeg har hatt. Jeg leste den i barndommen og har ikke turt å lese den siden.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg leier et kontorfellesskap med to andre forfattere, noe som er veldig fint. Å skrive er en ganske ensom og usikker ting, derfor er det fint å utveksle ideer og tanker, eller bare ta en kaffe sammen. Jeg prøver å skrive hver dag.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg har et godt forhold til Internett, og bruker det daglig. I Schibsted jobbet jeg blant annet med å utvikle Internett-tjenester. Jeg har seks-syv faste nettsteder jeg ofte er innom, blant annet nettaviser og litteratursteder.

(Dagbladet.no 22.08.00)