Monica Lewinsky:

Langer ut mot Clinton

I et intervju på CNN langer Monica Lewinsky ut mot tidligere president Bill Clinton.

TV-SERIE: Monica Lewinsky er i disse dager aktuell med FX-serien «Impeachment - the american crime story», som dramatiserer affæren mellom henne og Bil Clinton på 1990-tallet. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
TV-SERIE: Monica Lewinsky er i disse dager aktuell med FX-serien «Impeachment - the american crime story», som dramatiserer affæren mellom henne og Bil Clinton på 1990-tallet. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lewinsky var i 1995 praktikant i Det hvite hus, og hun og daværende president Bill Clinton innledet en seksuell affære, som medførte at Clinton ble stilt for riksrett. Saken utviklet seg til en stor skandale, og Clinton nektet for at han hadde hatt et forhold til Lewinsky, og sa:

- Jeg hadde ingen seksuell relasjon med den kvinnen, miss Lewinsky, sa han den gang.

Lewinsky er i disse dager produsent av FX-serien «Impeachment - the American crime story», som dramatiserer skandalen fra 1990-tallet. Hun har uttalt at seerne vil få se nye aspekter ved Bill Clinton, som ikke har vært kjent fra tidligere, ifølge CNN.

- Svært upassende

I intervjuet med CNN tirsdag, i forbindelse med serien, sier Lewinsky at Bill Clintons rolle etter at deres affære ble kjent for offentligheten, og til slutt da Clinton ble stilt for riksrett, var «svært upassende».

- Det var svært upassende som den mektige mannen han var. I tillegg var han sjefen min og 49 år gammel. Jeg var 22 år, og hadde nettopp fullført college.

Hun sier videre at maktbalansen mellom de to, han som verdens mektigste mann, og hun som hans sekretær, gjorde situasjonen mer utfordrende.

- Det var noe jeg aldri kunne fatte konsekvensene av da jeg var 22, som jeg åpenbart ser annerledes på nå når jeg er 48, sier Lewinsky.

Hun påpeker videre at målet hennes ikke er å framstille seg selv i et godt lys.

- Jeg mener det er viktig å ta ansvar for feil, og jeg har jobbet hardt for å jobbe meg gjennom dem. Men i serien er det så mange mennesker som har jobbet hardt og det var viktig for meg at troverdigheten til serien var der.

IKKE FORNØYD: Etter å ha holdt en tale på et arrangement i Jerusalem, ble Monica Lewinsky intervjuet på scenen av den israelske journalisten Yonit Levi. Da Lewinsky fikk spørsmål om Bill Clinton, svarte hun ved å gå av scenen. Video: AP DV Vis mer
SKANDALE: Affæren mellom Bill Clinton og Monica Lewinsky fikk enorm oppmerksomhet, og Bill Clinton ble stilt for riksrett. I 1998 ble han frikjent i senatet. Foto: NTB
SKANDALE: Affæren mellom Bill Clinton og Monica Lewinsky fikk enorm oppmerksomhet, og Bill Clinton ble stilt for riksrett. I 1998 ble han frikjent i senatet. Foto: NTB Vis mer

- Grusomt

Affæren mellom Clinton og Lewinsky skal ha startet i 1995, og i 1998 ble Bill Clinton stilt for riksrett. Han ble frikjent av senatet. Clinton nektet hele veien under riksrett-saken for at han hadde hatt et seksuelt forhold til Lewinsky.

Seinere åpnet han seg opp om forholdet, og i en dokumentar som ble sendt på strømmetjenesten Hulu, sa Clinton at han følte seg forferdelig for at affæren satte et stort preg på Lewinskys liv.

Ifølge CNN forklarte Clinton at årsaken til den seksuelle relasjonen var for å håndtere flere år med angst, press og skuffelser.

- Det jeg gjorde var grusomt. Vi har alle med oss bagasje i livet og noen ganger gjør vi ting vi ikke burde gjøre, sa han.

Lewinsky uttalte til CNN tidligere i år at skandalen førte til at hun fikk selvmordstanker.

- Jeg kunne ikke se en vei ut. Og jeg trodde at det kanskje var løsningen.

Bill Clinton har så langt ikke kommentert uttalelsene fra Monica Lewinsky.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer