Langer ut mot jålete kvinnelige kjendiser

Synes oslokjendiser er altfor dollete på den røde løperen.

OSLO VS. BERGEN: Marit Voldsæter må le av kulturforskjellene mellom kjendiskvinnene i Bergen og Oslo. - I Bergen kan vi gå på premierefest i dongeri, mens i Oslo så får de hjelp av stylist og holder på i timevis, sier komikeren. Foto: Anders Grønneberg
OSLO VS. BERGEN: Marit Voldsæter må le av kulturforskjellene mellom kjendiskvinnene i Bergen og Oslo. - I Bergen kan vi gå på premierefest i dongeri, mens i Oslo så får de hjelp av stylist og holder på i timevis, sier komikeren. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Marit Voldsæter er sjokkert over hvor mye kvinnelige kjendiser i Oslo doller seg opp for å vise seg fram på premierer og den røde løperen.

Komikeren fra Bergen blir grepet av alvor når hun snakker om forskjellene mellom Oslo og Bergen.

- I Bergen kan du komme på premiere i dongeri - det skjer aldri blant kjendiskvinnene i Oslo.

Fisefine frøkner Hun er kommet til hovedstaden med stykket «Drit i å danse», som var fjorårets store suksess på komiscenen i Bergen. Torsdag er det oslopremiere på Latter - og med noen helt nødvendige justeringer i innholdet.

- Når det gjelder humoren, er ikke den så annerledes i Bergen. Men jeg må gjøre noen grep for å gjøre den mer osloaktuell, sier Voldsæter.

EKSEMPEL 1: Tone Damli Aaberge festklar på den røde løperen - sammen med kjæresten Aksel Hennie.
EKSEMPEL 1: Tone Damli Aaberge festklar på den røde løperen - sammen med kjæresten Aksel Hennie. Vis mer

Og det gjør hun med å se nærmere på de fisefine frøknene på rødløperen i Oslo, der de stylter seg avgårede i egne og lånte fjær. Og enkelte får til og med betaling for å vise seg fram.

Helt Hollywood - Jeg kan ikke røpe for mye, men Oslo er jo blitt helt Hollywood. Skal de rekke en premiere på kvelden, må de starte på formiddagen for å bli ferdig, sier hun - med adresse til kjendiser som Tone Damli, Jenny Skavlan, Pia Haraldsen m.fl.

- Flere av dem har jo stylister, sier Marit Voldsæter.

Hun beskriver «Drit i å danse» som en revy med stand up-slagside. Og hun melder friskt i de nye nummerne, ikke minst mot kvinner, som i altfor stor grad sliter for å holde seg unge å vakre.

Gi mer blanke - Hvorfor ikke gi litt mer blanke. Kvinner bruker altfor mye krefter og utsetter seg for mye smerte for å se bedre og yngre ut. Det er som å kjempe mot tyngdekraften, sier hun.

For nøyaktig et år siden hadde «Drit i å danse» premiere, og fikk strålende mottakelse av publikum og presse. Over 150 forestillinger er det blitt.

EKSEMPEL 2: Pia Haraldsen festklar på den røde løperen.
EKSEMPEL 2: Pia Haraldsen festklar på den røde løperen. Vis mer

- Jeg satser på å spille fire-fem forestillinger i uka fram mot sommeren. Jeg gleder meg - ikke minst å bo på hotell halve uka. Kan slippe å re opp og holde orden.

EKSEMPEL 3: Jenny Skavlan festklar på den røde løperen.
EKSEMPEL 3: Jenny Skavlan festklar på den røde løperen. Vis mer