Langer ut mot jøder og innvandrere

Men er Otto Jespersen fortsatt morsom?

RABULIST: At Otto Jespersen (i midten) fortsatt provoserer er det liten tvil om. Om han er morsom hersker det mer delte meninger om.
RABULIST: At Otto Jespersen (i midten) fortsatt provoserer er det liten tvil om. Om han er morsom hersker det mer delte meninger om. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Først var det Mia Gundersen. Deretter nordlendinger, Ali Farah, og de to siste torsdagene har Otto Jespersen tatt for seg jødene. For Otto Jespersen har provokasjon blitt et fast torsdagsrituale - og avisoverskrifter et påfølgende fredagsrituale. Men klarer han å gjøre god humor ut av det?

- Rent politisk mener jeg ingenting om den slags satire, annet enn at det selvfølgelig skal være fritt fram. Men jeg synes ikke man skal overkommunisere et mobbebudskap, sier forfatter Herman Willis til Dagbladet.no.

Kan føre til mobbingSom selverklært sionist og israelforsvarer, og aktuell med bok om Israel, er han blant dem som potensielt kunne la seg støte av gårsdagens Jespersen-monolog. Willis synes selv det er helt ok å tøyse med minoriteter. Hans favorittkomiker, amerikanske Lenny Bruce, gjorde det med glans, synes Willis. Jespersen har derimot litt å gå på.

-  Bruce åpnet sin mest berømte rutine med å spørre «Er det en nigger her?». Så fortsetter han med å spørre etter degoser og jødeslamper, og finner dem rett foran seg. Så spør han hva disse ordene betyr. Hvis vi er redde for dem, tør vi ikke si dem. Men dersom vi sier «nigger» mange nok ganger, blir det kanskje slutt på at svarte skolebarn kommer gråtende hjem fordi de har blitt kalt det, sier Willis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer