Langer ut mot NRK: - Drikkepress

Mener NRK har for stort fokus på fyll og alkohol.

SHOT PÅ DIREKTEN: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug ble servert det de fikk fortalt var Jägermeister i studio i helga. NRK får kritikk for alkohol i sine sportssendinger. Video: NRK / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forbundsleder Knut Reinås i Forbundet mot rusgift mener NRK legger opp til alkoholbruk både under vanlige settinger som middagene i «Mesternes mester», men også spesielt når noe skal feires i idrettssammenheng.

- De sender et signal om at idrettsprestasjoner skal feires med alkohol. Det er veldig uheldig, sett fra vår side, sier han til Dagbladet.

«Jägershots»

Reinås trekker fram NRK-programmet «VM-kveld fra Seefeld» som eksempel, der Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg ble intervjuet i studio.

- Der ble det satt fram to «shots» til dem. Jeg synes at det var veldig påtrengende. Du så også at de kviet seg litt, før de tok det. Det var egentlig å utøve drikkepress overfor dem, mener Reinås.

De to «shottene» ble sagt å være Jägermeister, men var i virkeligheten cola.

- Gi klarere signaler

Det ga imidlertid ikke skijentene uttrykk for å være klar over før etter at de hadde drukket. Selv om innslaget med skijentene var ment å være humoristisk, mener Reinås at det er et alvor som ligger bak.

- Skiforbundet har vært veldig klare i sine statutter at de ikke ønsker sammenblanding mellom idrett og alkohol. Sånn sett er det uheldig at media regisserer mye av dette, sier han, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer