Langer ut mot Trump

Superstjerna Leonardo DiCaprio langer ut mot USAs president Donald Trump fordi han mener han nekter for at global oppvarming skjer.

KLIMAAKTIVIST: Leonardo DiCaprio. Foto: NTB Scanpix
KLIMAAKTIVIST: Leonardo DiCaprio. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Global oppvarming diskuteres heftig om dagen, spesielt etter klimaaktivist Greta Thunbergs tordentale i FNs hovedforsamling i forrige uke.

USAs president Donald Trump ble i ettertid kritisert for det mange mente var en hån av ungjenta i en Twitter-melding.

Denne gangen er det skuespilleren Leonardo DiCaprio (44) som langer ut mot presidenten. Det gjorde han på Global Citizen Festival i New York denne helga.

- Framtida vår blir gamblet vekk, og lederne våre, de vi stoler på skal gjøre oss trygge og sette et godt eksempel, feiler i forsøket på å endre hverdagen og i noen tilfeller nekter de til og med for faktaene i denne klimakatastrofen, sier DiCaprio ifølge Huffington Post.

Kritikk

Det er ikke første gang den anerkjente skuespilleren langer ut mot Trump. For bare to år siden kritiserte han presidenten for å «ignorere forskning, sannheter og fakta».

Presidenten har blant annet tidligere beskrevet ideen om menneskeskapte klimaendringer som en «bløff» som er diktet opp av Kina. DiCaprio dro blant annet fram at Trump trakk USA ut av Paris-avtalen for to år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer