Langer ut mot Trump

Superstjerna Leonardo DiCaprio langer ut mot USAs president Donald Trump fordi han mener han nekter for at global oppvarming skjer.

<strong>KLIMAAKTIVIST:</strong> Leonardo DiCaprio. Foto: NTB Scanpix
KLIMAAKTIVIST: Leonardo DiCaprio. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Global oppvarming diskuteres heftig om dagen, spesielt etter klimaaktivist Greta Thunbergs tordentale i FNs hovedforsamling i forrige uke.

USAs president Donald Trump ble i ettertid kritisert for det mange mente var en hån av ungjenta i en Twitter-melding.

Denne gangen er det skuespilleren Leonardo DiCaprio (44) som langer ut mot presidenten. Det gjorde han på Global Citizen Festival i New York denne helga.

- Framtida vår blir gamblet vekk, og lederne våre, de vi stoler på skal gjøre oss trygge og sette et godt eksempel, feiler i forsøket på å endre hverdagen og i noen tilfeller nekter de til og med for faktaene i denne klimakatastrofen, sier DiCaprio ifølge Huffington Post.

BLIR SINT: Skuespiller Robert de Niro refser kritikerne på direktesendt TV. Video: CNN Vis mer

Kritikk

Det er ikke første gang den anerkjente skuespilleren langer ut mot Trump. For bare to år siden kritiserte han presidenten for å «ignorere forskning, sannheter og fakta».

Presidenten har blant annet tidligere beskrevet ideen om menneskeskapte klimaendringer som en «bløff» som er diktet opp av Kina. DiCaprio dro blant annet fram at Trump trakk USA ut av Paris-avtalen for to år siden.

- Med mindre du bor i en alternativ virkelighet, har vi ikke lenger tid til fornektelse. En karbonnøytral framtid er det eneste måten etterfølgerne våre kan arve en planet som kan opprettholde livet slik vi kjenner det, sier DiCaprio.

Han langet også ut mot de som har hetset Thunberg etter hennes FN-opptreden.

Klimaaktivist

DiCaprio er selv en klimaaktivist, og driver organisasjonen Earth Alliance.

Tidligere i år startet han et krisefond i forbindelse med skogbrannene i Amazonas. Organisasjonen donerte da fem millioner dollar til formålet.

Før Donald Trump var tatt i ed som USAs president, hadde skuespilleren et møte med ham og dattera Ivanka Trump. Da var klimaendringene tema.

- Vi presenterte et rammeverk for den kommende presidenten og hans rådgivere, som vår stiftelse har utviklet i samråd med noen av verdens ledende stemmer innenfor økonomi og miljøvern, uttalte DiCaprio da.

Trump har imidlertid lenge vært kjent som en mann som er skeptisk til klimaforskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer