Langhåra Beatles-ramp

Hvordan skal de unge respektere noen som så tydelig ikke respekterer dem?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere innlegg i debatten:

• «Ungdommens virkelighet», Hans-Wilhelm Steinfeld, journalist

• «Ungdommen er ikke vokst opp i et vakuum», Alexander Fjellestad, student

Hva har ikke dagens unge voksne lært om nettopp sin foreldregenerasjon, og deres ungdomsopprør - og hva har vi ikke hørt om den delen av foreldregenerasjonen som vokste opp bare et tiår senere? Hva blir vel ikke sagt om sekstiåtterne? Vi er vokst opp med å bli fortalt at vår foreldregenerasjon er tilnærmet lik slik Steinfeld beskriver dagens oppvoksende slekt. Det samme uttalte Jesus i sin tid, og det var heldigvis før både min, mine foreldre og trolig også Steinfeld sin tid. Steinfeld sine uttalelser kan med andre ord ikke sees på som noe annet enn tankene til en mann som, dessverre, begynner å miste litt oversikt over dagens oppvoksende slekts liv og levnet.

Som universitetsutdannet, ung kvinne som nærmer meg 30 alt for fort, må jeg si jeg blir overrasket over de utrolig generaliserende uttalelsene som kommer fra Steinfeld. Hvordan var egentlig han da han var ung? Hva betød noe i hans liv? Hvem avgjør at det er bedre å være opptatt av musikk enn internett? Er det bedre å være en av de "rare" som sitter alene og leser russiske forfattere og hører på Beethoven, eller er det viktigere å delta i samfunnslivet ved å benytte seg av tilgjengelig teknologi som sms og internett?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer