Langreist musikk fra norskamerikansk duo

Mark Olson og Ingunn Ringvold lyder som få andre.

PAR I MUSIKK: Mark Olson (Jayhawks / Original Ridge Harmony Ridge Creek Dippers) og norske Ingunn Ringvold (Sailorine) er blitt et team - både privat og på plate.
PAR I MUSIKK: Mark Olson (Jayhawks / Original Ridge Harmony Ridge Creek Dippers) og norske Ingunn Ringvold (Sailorine) er blitt et team - både privat og på plate. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Mark Olson vil alltid bli målt opp mot tidligere bragder, og ikke bare americana-flaggskipet The Jayhawks, men også samarbeidet med ekskona Victoria Williams i The Original Harmony Ridge Creek Dippers og ikke minst genistreken av et soloalbum fra 2007, «The Salvation Blues».

Rocka og alternativ «Many Colored Kite» (2010) var ganske annerledes - mer rockpreget, men fortsatt i den alternative countryjangeren. Og Olson bygger videre på det mer orkestrerte soundet derfra på «Good-bye Lizelle». Han har funnet sin egen stil.

Men - i praksis er dette like mye et duettalbum med Olsons norske kone Ingunn Ringvold, som i likhet med Olson synger og spiller diverse instrumenter.

Hun fargelegger fint, ikke minst med sin stemme.

Eget band Ringvold, som her hjemme gjorde seg sånn passe bemerket med bandet - eller aliaset - Sailorine, før hun ble et team med Olson, setter et tydelig preg på plata med sin koring og sin duettstemme. Korjobben deler hun for øvrig med Solveig Ringvold og Kristin Ford.

Ute og inne Plata er spilt inn på enkelt utstyr (en Nagra) ute og inne, i hytter, leiligheter og nasjonalparker i en rekke land, fra Armenia, Tsjekkia og USA til Sør-Afrika, Finland og Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer