Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Langt fra å være «över»

Fyrverkeri og tåredrypp fra Håkan Hellström i Spektrum.

IKKE «BäTTRE FöRR»: Håkan Hellström i Oslo Spektrum. Foto: Johannes Andersen.
IKKE «BäTTRE FöRR»: Håkan Hellström i Oslo Spektrum. Foto: Johannes Andersen. Vis mer

KONSERT: Han er på god vei mot sitt femtende år som artist, Håkan Hellström. Denne tidsgrensen som ofte beviser om man har klart å holde fast ved gammel magi, eller blitt en repeterende, trist skygge av den ungkalven man en gang var.

En type midtlivskrise som ofte er noe av det vanskeligste å innrømme for en kreativ person, men som spesielt musikkpressen har en tendens til å være mer enn behjelpelige med å minne om.

Mange har da også forsøkt å avskrive Gøteborgeren, dog uten stort hell. Det måtte Håkan selv til - og hans rørende tekstlinje fra «Två steg från Paradise» - for å virkelig kunne ta den mulige trusselen om at han kanskje var «bättre förr» på alvor.

Viktigere en noensinne
Eksakt når han var «best» forener likevel sjelden hverken lyttere eller kritikere, som stadig fortsetter å krangle om hva som er Håkans karrierehøydepunkter og skuffelse - samtidig som hovedpersonen i mellomtiden har tatt et solid maktgrep med årets fantastiske «Det kommer aldrig va över för mig».

Et album som ikke bare er blant hans udiskutabelt sterkeste, men samtidig viste at han 13 år etter debuten «Känn ingen sorg för mig Göteborg» både er en en større og viktigere artist enn noensinne.

Selvsikker
Det er også med denne mer selvsikre luften under vingene at Håkan Hellström lander i Oslo Spektrum, foran et publikum som ikke har fått oppleve sin helt innenfor Ring 3 siden den ikke like overbevisende Øya-konserten i 2011.

En vinterturnéåpning som snur opp-ned på sommerens tryggere showoppsett, men til slutt likevel eksploderer så til de grader når vakre «Shelley» glir over i en fest av «Förhoppningar och regnbågar», «Klubbland», «Uppsnärjd i det blå», selvfølgelig «Kjänn ingen sorg för mig Göteborg» og «Ramlar».

Syvmannsband
Og når Håkan etter noen morsomme minutter med prat om vonde testikler fører sitt syvmanns-sterke liveband inn i vakre «Valborg», er allsangen som tidligere manglet under «Pistol» et faktum - før han på mer erketypisk vis avslutter med en ekstranummer-bonanza av sommerens konsertåpning «Det kommer aldrig va över för mig», den evige klassikeren «Kom igjen Lena», tidligere nevnte hjerteknuser «Du är snart där» og en gospelopphøyde versjon av flotte «Fri til slut».

To Håkan-timer med den sedvanlige blandingen av fyrverkeri og tåredrypp - som enten får deg til å kysse unormalt mye på daten din, eller tenke over gammel kjærlighet og tapte muligheter. Akkurat slik vi forventet, akkurat slik vi vil ha det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media