Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Langt fra dynamitt

Sjarmløs komedie som aldri treffer spikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: I 2004 overrasket regissør Jared Hess en hel ungdomsgenerasjon med sin lavbudsjettkomedie «Napoleon Dynamite».

Debutfilmen, som kostet i overkant av to millioner kroner, har i løpet av de siste to åra spilt inn over 350 millioner kroner, og etablert Hess som kultregissør. Den gang da. I filmens verden er man sjelden mer enn sin siste film, og med «Nacho Libre» skal Hess overbevise sitt publikum om at applausen for «Napoleon Dynamite» ikke var en tilfeldighet.

Med 150 millioner kroner i budsjettkassa, Jack Black i hovedrollen og historien om en overvektig, meksikansk munk som drømmer om å bli vrestler, er tilsynelatende alt tilrettelagt for at Hess skal kunne overgå sin egen suksess. Men den gang ei. For selv om «Nacho Libre» inneholder noe av den samme ukonvensjonelle humoren som «Napoleon», og også denne gangen handler om en antihelt, blir det med forsøket.

Hess prøver rett og slett for hardt, treffer sjelden spikeren og tydeliggjør at han ikke har særlig mye å fare med som historieforteller.

Jack Black gjør en usedvanlig svak rolle, drar ensformige grimaser til den store gullmedaljen og beviser at han mangler pondus til å bære ledende roller. At Black ikke spiller på sin fremste attributt, sitt usympatisk selv, vitner om at den unge regissøren ikke har våget å gi den erfarne komikeren regi, og i stedet latt Black støye med sitt, for med det å fylle de relativt innholdsløse 92 minuttene. «Nacho Libre» blir dessverre aldri morsommere enn en tykk man i tights.

IKKE LA DEG LURE: Det ser morsomt ut, men det er det ikke. Foto: FILMWEB/UIP
IKKE LA DEG LURE: Det ser morsomt ut, men det er det ikke. Foto: FILMWEB/UIP Vis mer