UTPEKT: «Budskapet er: «Hvis du skal skremme og trakassere minoriteter i Norge, må du gjøre det på riktig måte,» som Trædal formulerer seg, og jeg oppfatter meg utpekt som en som visstnok gjør det på «riktig måte»,» skriver Hege Storhaug. 

Foto Jeanette Langfald
UTPEKT: «Budskapet er: «Hvis du skal skremme og trakassere minoriteter i Norge, må du gjøre det på riktig måte,» som Trædal formulerer seg, og jeg oppfatter meg utpekt som en som visstnok gjør det på «riktig måte»,» skriver Hege Storhaug. Foto Jeanette LangfaldVis mer

Langt fra feilsitert

Trædal mener seg åpenbart feiltolket, men i så fall burde han gå en runde med seg selv.

Etter Eivind Trædals kronikk om «Søppelmennesker», hevder han seg 6. desember feilsitert i mitt tilsvar. Det er han ikke. Han mener seg åpenbart feiltolket, men i så fall burde han gå en runde med seg selv: Hva er budskapet hans?

Budskapet er: «Hvis du skal skremme og trakassere minoriteter i Norge, må du gjøre det på riktig måte,» som Trædal formulerer seg, og jeg oppfatter meg utpekt som en som visstnok gjør det på «riktig måte».

Trædal innrømmer at tittelen «søppelmennesker» er hans, men skyver så Dagbladet foran seg. Selvsagt bestemmer ikke en skribent oppslagets størrelse, ingress og fotoillustrasjoner. Men at han la forholdene godt til rette for Dagbladets desk med sin språkbruk, bør det ikke herske noen tvil om. At Dagbladet valgte å publisere Trædals innlegg brettet utover to sider overrasker ikke meg, da det ikke er noen medier som har svertet meg spesielt, og Human Rights Service generelt, mer enn Dagbladet, med både regelrette løgner og gjentatte karakterdrap.

Det «fine» med dette er at jeg således gjennom mange år har fått muligheten til å bygge et solid følelsesmessig mediepanser. Derfor står jeg på beina. Det er det som kjent ikke alle som gjør etter «Søppelmennesker» så dagens lys. Jeg tenker selvsagt på den meget dedikerte politikeren Christian Tybring-Gjedde, som jeg kjenner, og som ville være beredt til å kjempe herfra og til evigheten mot krenkelser av enkeltindivid - uansett vedkommendes bakgrunn.

Debattnivået kan oppsummeres med et skilt som henger i entreen min: «The more I get to know some people, the more I like dogs.»

Les også: Dagbladets leder 8. desember.