Langt fra gull

Idrettsutøveren Asterix har overraskende dårlig spenst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det knytter seg enorme forventninger til «Asterix og de olympiske leker». Med en prislapp på 625 millioner kroner, er dette tidenes dyreste europeiske film. Den har premiere over praktisk talt hele Europa til helgen, men jeg er redd mange vil bli skuffet. Den har noen gode øyeblikk og noen morsomme poenger, men det er ikke nok til en to timer lang film. Om de gjentas aldri så ofte.

Tegneserien om de tapre gallerne Asterix, Obelix, Miraculix, Majestetix - og alle de andre i den lille gallerlandsbyen - var en øyeblikkelig suksess da den kom i 1959. Siden har den gledet generasjoner verden over. Filmversjonen av Asterix og hans tapre gallere er en ganske annen sak. Figurene er blitt forsøkt overført til film før, både animert og vanlig spillefilm, uten særlig hell. Dette påkostede 3. kapittelet i spillefilmserien gjør dessverre ikke noe for å endre på inntrykket.

Slapstick

Heltpåtuppix fra gallerlandsbyen har forelsket seg i den greske prinsessen Irina, men hun er lovet bort til Cæsars sønn Brutus. Den unge galleren utfordrer Brutus til å konkurrere i OL, vinneren får prinsessen. En smal sak, når en har Asterix, Obelix og ubegrenset tilgang på Miraculix’ styrkedråper på laget. Men så viser det seg at dopingkontrollen i Hellas er streng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer