Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Langt fra millionær

Arve Juritzen er den eneste som er blitt millionær i sitt eget program på TV2 til nå. Og noe sier meg at det kan gå lenge til noen av deltakerne blir det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For det er simpelthen umulig, selv for bok-ormer og klisterhjerner, å huske så mange selvfølgeligheter og så mye vrøvl over et så stort spekter.

Ulf Bøhmer fra Nesodden var spådd å bli den første som fikk millionen med seg hjem, men så kom spørsmålet om en James Bond-film han ikke hadde peiling på. Han valgte å reise hjem med en sjekk på 300000. Det samme gjorde Harald Tvedt fra Haugesund.

Krampaktig

«Vil du bli millionær?» er spennende familieunderholdning fordi det dreier seg om vanlige mennesker som kan vinne store pengesummer på noen minutter. Eller tape dem igjen på et sekund. Men det er ingen som satser sine egne penger, og få som går blakke hjem.

Deltakerne gir også mye underholdning for pengene, og Arve Juritzen er etter hvert blitt langt mer avslappet og proff som programleder.

Selv om han er litt krampaktig der han sitter og holder deltakerne på pinebenken. Det er etter hvert blitt så gjennomsiktig at jo lenger han venter, jo sikrere er vi på at svaret er riktig.

Trivialiteter

Svakheten ved programmet er at spenningen utelukkende dreier seg om penger. Fordi spørsmålene sjelden har noe med kunnskapsnivå å gjøre. Det dreier seg nesten bare om reine trivialiteter som er ganske tilfeldig utvalgt, eller er de ikke det?

For når man kan få 60000 kroner for å vite at det er tusen watt i en kilowatt, ser man jo muligheten for å bli rik i en fart.

Og så kommer det et spørsmål om hvem som malte «Eidsvollsforsamlingen». Det blir kanskje sagt på tv når Stortinget åpnes. Hvis reporteren vet det da, for det er et spørsmål for kunsthistorikere.

Og hvis man legger inn noen slike spørsmål fram mot den første millionen, er det ikke rart ingen har fått den med seg hjem ennå.

Millionærene?

Jeg skal ikke anklage TV2 eller andre for bevisst å spare penger med umulige spørsmål, men de bør kanskje vurdere opplegget sitt med jevne mellomrom. For det er begrenset hvor lenge man kan kjøre en programserie med tittelen «Vil du bli millionær?» uten at noen blir det. Når hele programkonseptet er penger, penger og atter penger, må man kanskje også ut med dem en gang iblant.

Før seerne gjør som velgerne og tror det bare er tomme løfter.