Langt over streken?

Vil ha senioropprør

«Mandagsklubben»: Reaksjonene uteble ikke da gjesten, NRK P3-prateren Kristopher Schau (bildet), omtalte Arve Opsahls amputasjon som en slankekur.

Også Pårørendeforeningen for aldersdemente reagerte da det ble uttalt i «Mandagsklubben» at «det er ikke noen vits i å gi penger til Alzheimer, for de putter bare pengene i kjøleskapet og skinka under madrassen». I fjor kom det også reaksjoner da det ble laget vitser om de siktede i Orderud-saken.

«O.J. på nye eventyr» med Otto Jespersen og «KLM Vorspiel» ble gjenstand for analyse da en medieforsker på oppdrag fra Kristelig Kringkastingslag (KKL) gjennomgikk 133 klagebrev med 570 underskrifter til NRK og KKL. Konklusjonen var at kristne tv-seere betraktet programmene som latterliggjøring av kristne verdier og symboler. Spesielt ble O.J.s detektiv «Wirrum» (bildet) kritisert for å ha hatt et innslag i en drapssak hvor offeret var spikret til et kors med en «fjollete hatt». Psykologen Magne Raundalen reagerte med intens avsky da «Bjarne og Gunnar»-sketsjen i «Wiese» i fjor - ifølge Raundalen - «raljerte over TV2s intervjuer med banditter. Som punchline hadde de melding om at Thomas Quick nå skulle få eget program om partering og nedgraving av småvilt». Det endte da også med at redaktøren i programmet, Odd Arvid Strømstad, beklaget og sa at denne gangen var streken passert.

NYHUMORIST 1: Otto Jespersen.
GRENSESPRENGENDE: Harald Eia og Bård Tufte sprengte humorgrenser på 90-tallet med blant annet «Åpen Post».
NYHUMORIST 2: Kristopher Schau.