DEBATT

Johan Castberg:

Langtidsvarsel: Sol for oljenæringen

Utbyggingen av Johan Castberg-feltet i Barentshavet bidrar til arbeidsplasser til glede for alle.

SOLA SKINNER: Men sola skinner heldigvis ikke bare over Oslo, den skinner vel så mye på mindre steder langs kysten, skriver olje- og energiminister Terje Søviknes. Her er han under Frp's landsmøte tidligere i vår. Foto: Christian Roth Christensen
SOLA SKINNER: Men sola skinner heldigvis ikke bare over Oslo, den skinner vel så mye på mindre steder langs kysten, skriver olje- og energiminister Terje Søviknes. Her er han under Frp's landsmøte tidligere i vår. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet 20. april bruker kommentator Andreas Økland flyktig vårsol i Oslo som et bilde på oljenæringen vår. Bildet halter av flere grunner.

Han hevder på den ene siden at olje og gassnæringen er truet av stadig billigere fornybar energi. På den andre siden mener han at fortsatt høy lønnsomhet i næringen kan utløse en ny kostnadseksplosjon.

Altså: Når sola skinner er det på tide å finne fram paraplyen.

Men sola skinner heldigvis ikke bare over Oslo, den skinner vel så mye på mindre steder langs kysten.

Utbyggingen av Johan Castberg-feltet i Barentshavet, som Økland bruker som eksempel, bidrar til verdifulle og verdiskapende arbeidsplasser til glede for alle – også i Oslo, men ikke minst på mindre steder.

Ett eksempel er Haugesund. Her er 1800 av innbyggerne direkte sysselsatt ved Aibels verft, av en befolkning på rundt 37000. I tillegg medfører underleveranser til hjørnesteinsbedriften Aibel betydelig indirekte sysselsetting i Haugesund og ellers i regionen. For disse arbeidsplassene er det viktig at verftet vant et stort oppdrag knyttet til Castberg-utbyggingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer