Lano-baby i Himalaya

Treig thriller om redningsaksjon på K2.

Med naturlig tilstedeværelse gjør Himalaya en praktinnsats i høydeskrekkdramaet «Vertical Limit». De hersens klatrerne som forsøpler miljøet bør snarest legges i lenker.

Skildringen av en bataljon vestlige rikingers telttilværelse i den såkalte «base camp» ved fjellet K2 er det mest troverdige i denne actionthrilleren. Resten er en eviglang klatretur anført av Peter Garrett (Chris O\'Donnell) på vei til topps for å redde sin søster fra å dø i en snøgrav. Der har pikebarnet havnet i selskap med en Texas-milliardær (Bill Paxton), som gjerne vil opp og vinke til flyene sine. Det hører med til historien at traumer fra fortida plager flere av de involverte, særlig søsknene.

Nå skal det mer enn traumer, snøstormer, dype fall og generell livsfare til for å få O\'Donnell til å likne noe annet enn en Lano-unge. Og at en redningsekspedisjon i kamp på liv og død tar seg tid til å stoppe ved hver snøskavl for å krangle om trivialiteter og utveksle svulstigheter er mest komisk. Spektakulære stunts er selvsagt i en stor Hollywood-produksjon av en britisk regissør, som burde skjønt at tempoet skulle vært skrudd mange hakk opp.

Vi ønsker den avskyelige snømannen lykke til.

IZABELLA</B> henger i en tynn tråd i «Vertical Limit»