Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lanserer bok med torpedo

Forlaget Pantagruel bruker torpedoer for å lansere den nye boka til krimforfatteren Jon Ewo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Guttete

Til et lukket party for bokhandlere og presse, har de også invitert «et antall av virkelighetens torpedoer som opererer i Oslo», som det står i pressemeldingen.

- Hensikten er å vise at dette er virkelig, at fenomenet eksisterer i Oslo, sier forlagssjef Alexander Elgurén.

- Hvor mange torpedoer har dere invitert?
- Det vet jeg ærlig talt ikke. Vi har ikke sendt ut invitasjoner til enkeltpersoner, men gjennom kontaktnettet til Jon Ewo inviterer vi de i miljøet som har frikveld. Jeg er trygg på at dette vil gå rolig og fint for seg, sier Elgurén.

- Du synes ikke det er en fornærmelse mot dem som har hatt en torpedo på døra å oppleve at dere bruker dem i en boklansering?
- Jo, det er helt sikkert støtende for dem. Men da er mitt svar at i Norge er det skyldneren som har retten på sin side. Har du lånt 200000 fra meg, og nekter å betale dem tilbake, så har du all rett til det. Jeg kommer ingen vei. Da brukes torpedoer, og det er virkelighet. Det er mulig de ikke liker det, men sånn er det, sier Elgurén.

Romanen det er snakk om, heter «Torpedo II: Hevn», og handler om en ekstorpedo som må ta i bruk gamle tricks. «Lettvint og uforløst posekrim», skrev Dagbladets anmelder om romanen som nå lanseres med eget torpedo-party.

- Dette lanseringspartyet retter seg først og fremst mot bokhandlerne, vi har ikke arbeidet med dem før nå. Vi vil gjøre dem klar over noe jeg mener er en unik krimroman, sier Elgurén.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!