Lanserer ny humorkanal og strømmetjeneste i Norge

Comedy Central og MTV Play.

(Dagbladet): Det amerikanske mediekonsernet Viacom lanserer 1. oktober TV-kanalen Comedy Central i Norge.

I tillegg vil strømmetjenesten MTV Play bli lansert i midten av september. Det varsler selskapet i en pressemelding i dag.

Blant programmene Comedy Central vil vise 24 timer etter USA er «South Park», «The Daily Show» og «At Midnight», ifølge pressemeldinga.

Emmy-nominert - Foranledningen er at vi har sett at det er stor interesse for dette innholdet i Norge, akkurat som det er det i Sverige og Danmark. Og da særlig «South Park», «The Daily Show», «The Roast», «Inside Amy Schumer», «Broad City», «Workaholics» og «Key & Peele», sier Viacoms markedsdirektør for Norden, David Lincoln Blom, til Dagbladet.

Både «The Daily Show», som inntil nylig ble ledet av Jon Stewart og nå tas over av Trevor Noah; «Inside Amy Schumer» og «Key & Peele» er nominert til flere Emmy-priser i år.

- Comedy Central er hundre prosent humor hele tiden - både serier, standup og fantastiske rollefigurer. Dette er innhold det er populært å dele i sosiale medier. Vi forsøker å gjøre Norge morsommere, sier Blom.

Gratis strømming Comedy Central har vært tilgjengelig på svenske tv-skjermer siden 2009 og i Danmark siden i fjor. Strømmetjenesten MTV Play blir imidlertid Norge først om å få tilgang til.

Der vil et arkiv på mellom 600 og 2000 av kanalens serie-episoder, inkludert «Awkward», «Ridiculousness», «Catfish» og «Geordie Shore», bli tilgjengelig på alle plattformer til enhver tid.

Og i starten er det gratis. På et senere tidspunkt vil det komme en premiumtjeneste lanseres i samarbeid med norske tv-operatører og blir tilgjengelig for deres abonnenter.

- MTV Play vil også ha en livestream, slik at man for eksempel kan følge European Music Awards den 25. oktober uansett hvor man befinner seg, sier Blom.