«REDAKTØR»: Den britiske singer-songwriteren Imogen Heap skal være «en form for redaktør», skriver rara.com i en pressemelding.  Foto: AP/Mark J. Terrill
«REDAKTØR»: Den britiske singer-songwriteren Imogen Heap skal være «en form for redaktør», skriver rara.com i en pressemelding. Foto: AP/Mark J. TerrillVis mer

Lanserer Spotify-utfordrer

Rara.com lanseres i 15 land samtidig - flere enn konkurrenten.

Det digitale musikkmarkedet er i Norge blitt større enn det fysiske. Nå kommer en ny aktør på banen, streamingtjenesten rara.com.

I følge en pressemelding skal Rara inneholde 10 millioner låter. Tjenesten kan benyttes på datamaskinen, mobilen og snart også via iPod touch, iPad og andre nettbrett.

Avtale med HP
Rara har også fått i stand en avtale med datamaskinprodusenten HP. Fra om med i dag skal Rara følge med deres maskiner, som i følge pressemeldingen leverer 60 millioner datamaskiner per år og er verdens største datamaskinprodusent.

Tjenesten koster 10 kroner de første 3 månedene, deretter betaler man 50 kroner i måneden.

Selskapet hevder selv at tjenesten er utviklet for å henvende seg til de 60 prosent av den europeiske befolkningen som i dag ikke benytter seg av elektroniske musikktjenester.

De fire store på eiersiden
I natt lanseres rara.com i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannia, Irland, Frankrike, Italia, Tyskland, Spania, Østerrike, Belgia, Holland, Luxembourg og Sveits. Senere i uken lanseres tjenesten i USA, Mexico og Canada. Rara.com regner med at tjenesten i løpet av ett år finnes i totalt 40 land.

I likhet med Spotify, er de fire store plateselskapene inne på eiersiden - Universal, Sony, EMI og Warner. Disse, og en rekke andre mindre selskaper som bidrar til tjenesten.

I følge rara.com skal en større del av inntektene gå til artistene enn tilfellet er for konkurrenten Spotify. De har knyttet til seg kjente artister som en form for redaktører, og Imogen Heap blir den første.