Lansering til mange hundre tusen kroner

Jarle Bernhoft-fest bransjen ikke har sett på mange år.

INGIERSTRAND BAD (Dagbladet): Det var et sus av storhet og ekstravaganse da Jarle Bernhoft laserte sitt nye album tirsdag.

Og en markering til mange hundre tusen kroner - noe vi sjelden ser i platebransjen i dag.

Flere hundre tusen kroner Det var som å ble hensatt 20-30 år tilbake i tid, da platebransjen bugnet av penger og ingen sparte på noe da nye plater ble lansert.

Festen og platelanseringen har, etter det Dagbladet erfarer, en prislapp på flere hundre tusen kroner.

- Det kostet mer penger enn vi vanligvis bruker på på slikt, men det kostet ikke oss så mye som det ser ut til, sier platedirektør i Universal, Petter Singsaas - som forteller at sponsorer tar et stort løft.

Bernhofts nye album ble feiret med eksklusiv båttur og releasekonsert på idylliske Ingierstrand Bad.

Samtidig ble Bernhoft-trikken lansert. En av Sporveiens gamle trikker skal gå en hel uke rundt om i Oslo. Folk kan hoppe gratis på og høre hans nye plate.

En magisk kveld - Slike fester med utflukter, mat, drikke og konsert - alt gratis - var helt vanlig for et par tiår siden. Men etter hvert som tidene forandre seg, tok bransjen det hele ned, sier Singsaas.

Han forteller at Bernhoft er en av selskapets aller største artister, at det råder optimisme i platebransjen og da kan man koste på seg en fest.

Hovedpersonen selv, Jarle Bernhoft, var strålende fornøyd med kvelden.

- Det var en magisk kveld, mat og drikke, tur på fjorden, godt vær og pene mennesker - bedre blir det jo ikke.

Som i gamle dager Plateselskapet Universal sparte ikke på noe da «Islander» ble lansert. En båt fraktet 200-300 inviterte bransjefolk, venner og presse fra Rådhusbrygga i Oslo til vakre, idylliske Ingierstrand Bad.

ET ENMANNSORKESTER: Jarle Bernhoft holdt intimkonsert på Ingierstrand Bad og trollband sitt publikum med låter fra albumet «Islander». Alle foto: Anders Grønneberg
LEKEN: Ingierstrand Bad. Jarle Bernhoft er en særdeles leken og elegant artist som boblet over av soul, stemmeprakt og finesse på slippfesten.
MINGLET MED GJESTENE: En av Norges største artister, Jarle Bernhoft, møtte sitt publikum på slippfesten for «Islander».
SJEFEN SJØL: Platedirektør i Universal, Petter Singsaas, smilte i sola. - Sjelden vi har slike fester i bransjen i dag, sier han.
PÅ BÅTTUR: En charterbåt tok gjestene med ut fra Rådhusbrygga til Ingierstrand Bad. Det ble en deilig timestur i sommersola.
MED SOLA I RYGGEN: Sola varmet Jarle Bernhoft i ryggen. Publkum ble blendet av ham og av sola.

Hele veien ut ble vi servert forfriskninger, og vel i land ble gjestene mottatt med ballonger, is, sjokolade og drikke.

- Dette er som i gamle dager, en svunnen tid, da plateselskapene hadde store budsjetter til dette, sa Bernhoft, mens han minglet med folk og presse før han entret scenen.

I baren ble det servert gin tonic, musserende drikke og rød- og hvitvin - og ditto mat for en varm sommerdag. Alt gratis, selvsagt.

Artisteri i verdensklasse - Bernhoft spilte i 40 minutter og presenterte et knippe av sine nye låter. Han er et fyrverkeri på scenen, et enmannsorkester som minst teller fem. Rytmer, toner, gitarspill og basstrønn går i loop mens han legger på sang og ditto vokal.

- Dette er soul og artisteri i verdensklasse, som en gjestene i salen uttrykte det.

Da sommersola gikk ned bak Nesoddenlandet, sto busser parat til å frakt gjestene tilbake til byen - der festen, for dem som ville, fortsatte på en av byens hippe utesteder.

SOLNEDGANG: Stor plakater av prydet Jarle Bernhoft på idylliske Ingierstrand Bad. Foto: Anders Grønneberg
SOLNEDGANG: Stor plakater av prydet Jarle Bernhoft på idylliske Ingierstrand Bad. Foto: Anders Grønneberg Vis mer