Du leser nå Dagbladet Pluss
STIFTERNE: Jørn Pedersen (f.v.) og Espen Fjelle var med på å starte Notodden Blues Festival i 1988. Rita Jonassen og Aud Finnekåsa kom med året etter og nåværende festivalsjef Jostein Forsberg kom med for fullt i 1990. Her foran mikrofonen som er symbolet til festivalen, som i år arrangeres for 30.gang. Foto: Øyvind Rønning
STIFTERNE: Jørn Pedersen (f.v.) og Espen Fjelle var med på å starte Notodden Blues Festival i 1988. Rita Jonassen og Aud Finnekåsa kom med året etter og nåværende festivalsjef Jostein Forsberg kom med for fullt i 1990. Her foran mikrofonen som er symbolet til festivalen, som i år arrangeres for 30.gang. Foto: Øyvind Rønning Vis mer

Notodden Blues Festival

Lånte 40 000 for å starte blues-festival. Nå drar Notodden inn over 40 millioner på få dager

Industribyen Notodden snudde motgang til noe positivt. Denne uka arrangeres bluesfestival nummer 30 i telemarksbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NOTODDEN (Dagbladet): Året er 1987. Tinfos Jernverk stenger porten og demonteres og Norsk Hydro har noen år tidligere startet utflaggingen. En av Norges tunge industribyer ved siden av Odda og Mo i Rana mister to hjørnesteinsbedrifter, og 1500 mann står uten jobb. En levende by blir i løpet av få år totalt forandret. Notodden-samfunnet står i fare for å dø en sakte død.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer