SELVBIOGRAFISK: Merethe Lindstrøms nye bok er en selvbiografisk roman, bearbeidet gjennom mange år, om henne selv og mannen hun har levd sammen med i 18 år. Foto: BENJAMIN A. WARD
SELVBIOGRAFISK: Merethe Lindstrøms nye bok er en selvbiografisk roman, bearbeidet gjennom mange år, om henne selv og mannen hun har levd sammen med i 18 år. Foto: BENJAMIN A. WARDVis mer

«Fra vinterarkivene»

Les utdrag fra Merethe Lindstrøms kommende roman.

På veien hjem skjønner du at du har mistet nøklene dine. Du leter i buksene, jakka. Du er ti år, snart er juleferien over. Bussen kjører gjennom gatene med kjente hus, bylandskapet, seinere kan du huske at du satt i setet på bussen og så ut på byen, den lignet rekvisitter allerede da, fasadene er limt fast i bakken, pyntet med lys, og over fasadene ligger vintermørket, det gir seg bare ut for å være noe du kjenner. Du har vært lenge hjemmefra, det er første gang du har feiret jul hos faren din. På vei fra holdeplassen begynner det å snø igjen. Du ser rekkehusene i Grevinneveien, huset ligger der du forlot det borti gata. Du begynner å løpe nå som du snart er hjemme. I vinduet er papirstjernen fjernet, men hun tar den alltid ned tidlig, første juledag, da rydder hun, moren din, pynten pakkes vekk, juletreet slenges ut i hagen der det ligger og tørker inn, og nå, etter at faren din flyttet ut, sitter hun mest i sofaen med sigarettene sine, konsentrert om det arbeidet, å inhalere og å puste ut, som om det er varmt glass hun blåser, ikke røyk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr for måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

Spesialtilbud*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.