«Gubbedominansen» i musikkbransjen

Jeg har sett kvinnelige stilasarbeidere, men jeg forstår ærlig talt hvorfor kvinner ikke vil jobbe som det. Det er både skittent og fysisk tungt.

BLE TATT VARE PÅ Jeg var med på de fleste intervjuer og fikk si min mening i alle sammenhenger og hadde det gøy og følte meg godt tatt vare på, skriver Mari Wendelbo. Her er Helge Gaarder fra Cirkus Modern  i aksjon i 1985.
Foto: Ola Ness
BLE TATT VARE PÅ Jeg var med på de fleste intervjuer og fikk si min mening i alle sammenhenger og hadde det gøy og følte meg godt tatt vare på, skriver Mari Wendelbo. Her er Helge Gaarder fra Cirkus Modern i aksjon i 1985. Foto: Ola Ness Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg spilte i Cirkus Modern på åttitallet hjalp Jørn meg å lage rosa flightcase og Ola og sjåføren gikk ut av bussen i ti kuldegrader på Haukelifjell og la på kjettinger da vi fikk sladd, mens jeg satt og koste meg i tynne strømper inne i bilen.

Lydmann Barstad satte alltid in jackpluggen i min synth og passet på at jeg fikk bra lyd i monitoren. Alle i bandet passet på meg så det ikke skulle komme noen slemme gutter og ta meg etter spillejobben.

På øving hjalp guttene i bandet meg å få frem mine ideer og de var veldig interessert i hva jeg spilte. Jeg var med på de fleste intervjuer og fikk si min mening i alle sammenhenger og hadde det gøy og følte meg godt tatt vare på. Jeg likte ikke å bære utstyr og tunge ting, og det liker jeg fremdeles ikke.

Det at alle musikksjangre er funnet opp av menn gjør allikevel at man får en ydmyk holdning til mannens evner til nytenkning handlekraft. Bare det at Knut Schreiner skriver om jentenes posisjon i musikkbransjen i Dagbladet, er tegn på dette.

Søsteren min har kjøpt ny el-visp, den ser ut som en drill og har motor som en drill,smør og egg blir vispet hvitt på under ett minutt. Det er sånn det blir når menn inntar kjøkkenet.

Når jeg hører jenteband hører jeg at jenter som regel er litt slappere i klypa enn menn, men det betyr ikke at de er dårligere til å spille. De spiller bare på sine premisser.

Jeg har sett kvinnelige stilasarbeidere, men jeg forstår ærlig talt hvorfor kvinner ikke vil jobbe som det. Det er både skittent og fysisk tungt. Alt som har med musikalitet og hjernearbeid for øvrig, kan jenter gjøre akkurat like bra som menn. Det handler uansett om interesser og personlighet.

Men når jenter disser menn og kaller dem gamle, er det akkurat like sårende og diskriminerende som når menn disser jenter for at de er jenter.

Jeg vil minne unge jenter på at man er den man er uansett alder. Så dersom det handler om personlighet, er det egentlig ikke noe problem.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer