«Ikke si hvordan det går»

Et kjennetegn ved det moderne livet er at vi alle følger spent med på historier vi vet hvordan slutter.

SH ... Om du ikke vil vite hva som skjer med Don Draper, må du gå i kloster.
SH ... Om du ikke vil vite hva som skjer med Don Draper, må du gå i kloster. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Ikke si hvordan det går».

Det er nye tider. Og noen sider ved de gamle har ugjenkallelig sunket hen i historiens tåke - blant annet cliffhangers på slutten av kinofilmer, som i eventyrfilmene på femtitallet, og den nasjonale spenningen som oppstår når et helt folk følger åndeløst med på samme historie - det være seg kidnappingen av Krystle Carrington eller mordet på Laura Palmer.

Ja, vi ser tv-serier i fleng. Mediets kvalitetsheving gjør at dette inngår i den moderne allmenndannelsen. Men om du ikke vil vite hva som skjer før du ser de neste episodene av en tv-serie, må du gå i koster, legge deg inn på isolat eller flytte til Kina.

For luften rundt deg summer av spoilers. I det neste episode av «Mad Men» eller «Breaking Bad» går på tv i USA, sitrer nettet av kommentarer og analyser som er umulig å stenge helt ute. Snart er Norges nedlastere fullt oppdatert, med dvd-maratonløperne hakk i hæl. Dvd-boksenes fortrinn, at du kan se den neste episoden av yndlingsserien «når du vil», har vist seg å være et blekt argument for alle som har sittet på middagsselskap der de ivrig diskuterende har vært på fire forskjellige steder i historien om Don Draper. Som om det ikke var nok jag i hverdagen, må 2010-tallets menneske streve for å holde tritt med de andre gjennom de store eposene i vår tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer