HÅP OM FRELSE: Kristensionismen står sterkest i karismatiske menigheter og i lavkirkelige miljøer på Sørlandet og Sør-Vestlandet. Den gjør seg også gjeldende i organisasjoner som Med Israel for fred. MIFF arrangerer førstkommende søndag demonstrasjon i Oslo til støtte for Israel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HÅP OM FRELSE: Kristensionismen står sterkest i karismatiske menigheter og i lavkirkelige miljøer på Sørlandet og Sør-Vestlandet. Den gjør seg også gjeldende i organisasjoner som Med Israel for fred. MIFF arrangerer førstkommende søndag demonstrasjon i Oslo til støtte for Israel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

«Jødene ga oss Jesu død, halleluja!»

Mange Israel-venner i Norge er kristne med et helt spesielt syn på jødenes rolle i verden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den politiske situasjonen i Israel og Palestina farges i økende grad av religiøse forestillinger. Islamske og jødiske fundamentalister bidrar til økt spenning med religiøse argumenter. Politisk islam er et begrep vi gjerne bruker når vi snakker om Midtøsten. Og vi bruker det med rette, om enn ikke alltid med presisjon.

Politisk kristendom er en ikke like velbrukt term, selv om politisk kristendom også er en vesentlig bidragsyter til prosessene som til enhver tid lever mellom Israel og Palestina. Blant Israels sterkeste støttespillere finner vi kristne miljøer som har bibelske begrunnelser for at vi skal støtte Israel og den jødiske nasjonen.

Israel er Guds land, hvorfra han i framtiden skal regjere. «Trøst, trøst mitt folk!», sier Gud gjennom profeten Jesaja. Å hjelpe jøder er en plikt og forutsetning for å vinne velsignelse på jorda og evig liv i himmelen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn