«Jødene ga oss Jesu død, halleluja!»

Mange Israel-venner i Norge er kristne med et helt spesielt syn på jødenes rolle i verden.

HÅP OM FRELSE: Kristensionismen står sterkest i karismatiske menigheter og i lavkirkelige miljøer på Sørlandet og Sør-Vestlandet. Den gjør seg også gjeldende i organisasjoner som Med Israel for fred. MIFF arrangerer førstkommende søndag demonstrasjon i Oslo til støtte for Israel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HÅP OM FRELSE: Kristensionismen står sterkest i karismatiske menigheter og i lavkirkelige miljøer på Sørlandet og Sør-Vestlandet. Den gjør seg også gjeldende i organisasjoner som Med Israel for fred. MIFF arrangerer førstkommende søndag demonstrasjon i Oslo til støtte for Israel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den politiske situasjonen i Israel og Palestina farges i økende grad av religiøse forestillinger. Islamske og jødiske fundamentalister bidrar til økt spenning med religiøse argumenter. Politisk islam er et begrep vi gjerne bruker når vi snakker om Midtøsten. Og vi bruker det med rette, om enn ikke alltid med presisjon.

Politisk kristendom er en ikke like velbrukt term, selv om politisk kristendom også er en vesentlig bidragsyter til prosessene som til enhver tid lever mellom Israel og Palestina. Blant Israels sterkeste støttespillere finner vi kristne miljøer som har bibelske begrunnelser for at vi skal støtte Israel og den jødiske nasjonen.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer