«Lettkledde ungdommer sexmobbes på naken-app»

Dette er ikke en ekte overskrift, men det kunne kanskje vært det. Pressens sensasjonalisme og moralsk panikk fra aktører som Barnevakten bidrar til at foreldre får dårlige råd om hvordan de skal hjelpe og beskytte sine barn.

IRRELEVANT HVOR DET SKJER: «Det reelle problemet er hvis barnet ditt for eksempel får seksuelle tilnærminger fra en voksen — kanskje en voksen som utgir seg for å være en annen enn de virkelig er. Og det kan skje på Facebook, tekstmeldinger, fritidsklubben eller et hvilket som helst annet sted», skriver Ida Aalen. Illustrasjonsfoto: Jørn H. Moen
IRRELEVANT HVOR DET SKJER: «Det reelle problemet er hvis barnet ditt for eksempel får seksuelle tilnærminger fra en voksen — kanskje en voksen som utgir seg for å være en annen enn de virkelig er. Og det kan skje på Facebook, tekstmeldinger, fritidsklubben eller et hvilket som helst annet sted», skriver Ida Aalen. Illustrasjonsfoto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

21. januar i år kunne man lese i NRK at «Kik er en mobilapp hvor brukere kan sende gratis meldinger og bilder til hverandre. Politiet har avdekket flere tilfeller hvor ungdom skal ha avtalt sexmøter og sendt nakenbilder via den populære appen.»

Det hørtes så kjent ut. La oss ta en titt i arkivet.

7. januar, 2013, NRK: «Mobbing, sexting og nakenbilder blant barn og unge. Den sosiale bildedelingstjenesten Snapchat skaper bekymring hos rektorer, forskere og netteksperter.»

28. juli, 2012, VG: «Tenåringer over hele landet har fått en ny boltreplass - nettstedet Formspring. [...] Er du først logget inn på nettstedet tar det ikke lang tid før man kommer over spørsmål som ?er du jomfru?, ?hvem er tykkest i klassen? og ?har du hatt sex med X?.»

5. mars, 2012, Dagsavisen: «Foreldrene var glade for at åtteåringen utforsket det populære ordspillet Wordfeud. Helt til jenta og hennes venninne ble antastet av en eldre mann.»

8. oktober, 2011, VG: «Du har hørt om teksting. [...] Den nye trenden innenfor mobilteknologiens verden kalles «sexting». Dette går ut på å sende og motta bilder eller tekstmeldinger av seksuell karakter.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer