«Min kamp» foran mål

30 forfattere, et par trenere og en fotballdirektør har skrevet årets VM-bok.

KAMP OM BALLEN: Karl Ove Knausgård i en forfatterlandskamp mot England på Lillehammer. Foto: LARS EIVIND BONES
KAMP OM BALLEN: Karl Ove Knausgård i en forfatterlandskamp mot England på Lillehammer. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Vi vet det jo godt. Forfattere lever muligens av å skrive bøker, men helst ville forbløffende mange av dem heller tilbrakt tida med å se fotball. Noen av dem spiller selv, andre ser kampene som et speil av menneskets eventuelle sjel.

Boka «VM 2010 - 32 land 33 tekster» er skrevet av 33 forskjellige mennesker, og den forteller først og fremst om hvor mange måter det går an å skrive om fotball på.

Boka er blitt både fargerik og velorganisert. Lag for lag blir gått igjennom, pluss Irland, fordi samtlige synes å være enige om at landet burde vært med. Som kjent ble irene håndfast banket ut av neven til den franske spilleren Thierry Henry.

Svindelforsøk Boka rommer mye fakta, for eksempel om Sør-Afrika, skildret av fotballdirektør Kjetil Siem, men også fantasirike vinklinger. Bjørn Esben Almaas velger å beskrive Nigeria i form av fortellingen om sin mailkontakt med en nigeriansk svindler, og Endre Ruset forteller om et møte med den idrettsleksikalsk orienterte svensken Per Olov Enquist i Slovakia. Dag Solstad skriver om Nord-Korea (for anledningen i håndskrift) og har spadd opp sitt minne om kampen mellom Kim Il Sungs gutter og Portugal i 1966, en artig historie, men strengt tatt litt snaut i forhold til å vurdere dagens lag. På den annen side: Hvem kan vel det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer