Du leser nå Dagbladet Pluss

«Var dette Brasil? Var dette samba?»

Far og sønn reiser til Brasil sommeren 2014. Far og sønn holder med Argentina, men gråter litt for Brasil. Far og sønn er Kjartan Fløgstad og Aslak Nore som nå er ute med fotball-VM-boka «Brasil 2014». Her et utdrag fra den tunge kvelden da Brasil møtte Tyskland.

DEN VONDE KVELDEN:  8. juli på Estadio Mineirao i Belo Horizonte opplever det brasilianske fotballfolket en av de verste kveldene som tenkes kan når det kommer til å bli ydmyket i fotball. Brasil tapte 1-7 for Tyskland. Her er det Fernandinho som depper etter et mål av Toni Kroos. Forfatterne Aslak Nore og Kjartan Fløgstad skriver om denne kvelden i duoens nye VM-bok. Foto: NTB Scanpix
DEN VONDE KVELDEN: 8. juli på Estadio Mineirao i Belo Horizonte opplever det brasilianske fotballfolket en av de verste kveldene som tenkes kan når det kommer til å bli ydmyket i fotball. Brasil tapte 1-7 for Tyskland. Her er det Fernandinho som depper etter et mål av Toni Kroos. Forfatterne Aslak Nore og Kjartan Fløgstad skriver om denne kvelden i duoens nye VM-bok. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Far og sønn reiser til Brasil sommeren 2014. Far og sønn holder med Argentina, men gråter litt for Brasil. Far og sønn er Kjartan Fløgstad og Aslak Nore som nå er ute med fotball-VM-boka «Brasil 2014».

Her et utdrag fra den tunge kvelden da Brasil møtte Tyskland.

Utdrag

Tyskland ledet 5- 0.

På seks minutter hadde de scoret fire mål.

30 minutter spilt, en hel time igjen. Den lengste timen i brasiliansk fotballhistorie.

Det nærmet seg pause. Hvordan skulle dette forklares?

I idrettshistorien har aldri noen blitt ydmyket slik Brasil ble i Belo denne kvelden. Hvem skulle det være? Nærmest kommer kanskje dopingtatte legender som Ben Johnson og Lance Armstrong.