Lar seg ikke provosere av pedofili-kunst

- Jeg gir faen i etisk ansvar, sier Matias Faldbakken.

BRUKER PEDOFILI-BILDER: Bjarne Melgaard bruker bilder fra blader for pedofile i sitt nye kunstprosjekt. Her er han fotografert sammen med noen av de ennå uferdige kunstverkene. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
BRUKER PEDOFILI-BILDER: Bjarne Melgaard bruker bilder fra blader for pedofile i sitt nye kunstprosjekt. Her er han fotografert sammen med noen av de ennå uferdige kunstverkene. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag skrev Dagbladet om Bjarne Melgaards nyeste kunstprosjekt, som kan være det mest kontroversielle han har laget hittil.

Melgaard lager kunst av bilder av halvnakne smågutter, hentet fra blader for pedofile.

- Gir faenSelv ser ikke Melgaard noe problematisk ved dette, og hevder at andre etiske rammer gjelder for kunstnere. Andre kunstnere Dagbladet.no har snakket med, er delvis enige.

- Jeg mener at kunstnere har et etisk ansvar og etiske rammer å forholde seg til. Men selv gir jeg fullstendig faen i det, sier kunstner og forfatter Matias Faldbakken.

Han vil ikke utdype utsagnet, men mener det er umulig å gi noe generelt svar på hvor langt en kunstner kan gå i å bryte etiske normer.

- Det kommer helt an på kunstverket, sier Faldbakken, som ikke lar seg provosere av Melgaards bildebruk, slik den framstår i et foreløpig uferdig maleri, avbildet i Dagbladet.

- Jeg kan ikke si at det sjokkerte meg videre, nei.

Vanskelig problemstillingKunstner Unni Askeland er en venn av Melgaard. Hun synes spørsmålet om kunst og etikk er en svært vanskelig problemstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer