Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lara forbudt i Kina

Kina har forbudt den siste Lara Croft-filmen fordi den setter landet i et dårlig lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Tomb Raider - The Cradle of Life» kom ikke gjennom den kinesiske sensuren, opplyste filmens distributør i dag ifølge BBC.

- Vi er skuffet, men ikke overrasket, sier distributør Andrew Cripps til avisa South China Morning Post.

Sensurmyndighetene begrunner avgjørelsen med at filmen med Angelina Jolie i hovedrollen viser et Kina i kaos. En representant skal ha sagt at han følte at vesten ønsker å vise Kina i et dårlig lys. Videre mener de at filmen antyder at Kina ikke har noen regjering og er styrt av usynlige bakmenn.

- Filmen skjønner ikke kinesisk kultur. Den forstår ikke Kinas sikkerhetssituasjon. I Kina kan det ikke eksistere noen hemmelige samfunn, sier en statsansatt ifølge BBC.

«Tomb Raider - The Cradle of Life» har scener fra Kina i tillegg til Kazakhstan, Hellas og Øst-Afrika. Kina er det første landet som forbyr filmen.

FORBUDT:</B> Angelina Jolie spiller Lara Croft. Den første filmen spilte inn over en million engelske pund i Kina. Den andre filmen er forbudt.