Larmen fra Idol

NÅR BYLARM

sparkes i gang i Bergen torsdag, blir det ikke bare en orgie i øl og livemusikk fra mer eller mindre oppdagelsesklare band. Det skal også blir forelest, debattert og workshoppet på dagtid for de av deltakerne som er i form til å følge med. Men apropos at Bergen er vertskap for Bylarm i år, savnes følgende publikumsvennlige debatt i år: «Pest eller kolera - Idol og den norske platebransjen».

KURT NILSEN og IDOL

har skapt en helt ny temperatur i norsk musikkoffentlighet. At et musikkbransjeseminar i verdensidolets hjemby unnlater å nevne fenomenet i en bisetning, er en stygg forglemmelse. Så her har du panelet i det som skulle vært den beste Bylarm-debatten i 2004:

Per Eirik Johansen, direktør i EMI/Virgin:

Var tidlig på banen da norske «Idol» så dagens lys, og tenner nok gladelig på sin gamle Idol-kjepphest hvis han blir spurt. Mente at konseptet forpester musikkbransjen, men dette var før EMI tv-annonserte Kurts danske favoritter Saybia.

Number Seven Deli, tidligere BMG-band:

Fint popband som sa takk for seg hos BMG, med begrunnelsen av at selskapet «får mer enn nok å gjøre med Idol-gjengen framover».

Dagfinn Høybråten, ny leder i KrF:

KrF-Dagfinn er selvsagt paneldeltaker etter at han nylig tok fatt i Jury-Jan Fredrik på bakrommet til debattprogrammet «Tabloid». Stilte seg der tvilende til Idols verdigrunnlag. Med 750000 tv-seere han kan legge seg ut med, kommer han raskt fram til at dette er en teologisk problemstilling han ikke trenger å svare på.

Kurt Nilsen, verdensidol:

Tar et oppgjør med Bylarm, som ikke lot bandet hans være med sist gang Bergen var vertskap. Tar også et oppgjør med landets musikkritikere i et eget ad hoc-seminar: «Coverlåter som gjør deg til stjerne».

Hermann Friele, Kurt-fan og ordfører:

Øyner sjansen til å kjøpe opp restopplaget av Bylarm-CD-er, og en ny sjansen til å bli fotografert sammen med Kurt.

Jan Fredrik Karlsen, Idol-juryformann og Kurt-manager:

Skal sitte og slenge meldinger som «jeg synes du leverer greit, Per Eirik» og «Hermann, du får komme til Oslo». Blir deretter ny manager for Dagfinn Høybråten.