Anmeldelse: «The Loudest Voice»

Larmen og vreden fra Fox News

Russell Crowe er ruvende i rollen som Roger Ailes, mannen bak Fox News.

FOX NEWS: Russell Crowe spiller hovedrollen som mannen bak Fox News, Roger Ailes, i HBOs «The Loudest Voice». Video: Showtime/HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«I believe in the power of television,» sier Roger Ailes, i Russell Crowes ruvende skikkelse, i en av sine mange tordentaler i «The Loudest Voice».

Ailes er mannen Rupert Murdoch hanket inn i 1996 for å starte Fox News, og det kvarte århundret som har gått siden da, har bevist at Ailes’ tiltro til fjernsynsmediets påvirkningskraft var velfundert.

Showtimes nye miniserie, som sendes på HBO her hjemme, tar for seg disse årene i Ailes’ liv fram til hans død i 2017, og viser hvordan både Fox og verden forandret hverandre. Første episode handler om kappløpet med andre kabel-tv-kanaler om å bli den første amerikanske leverandør av nyheter tjuefire timer i døgnet. Fox vant, og vokste seg større enn de andre, mye takket være Ailes’ filosofi om å skrike høyest, være «fast, loud, edgy», og spisse seg inn mot kjernemålgruppen av konservative republikanere. Til tross for slagordet om å være «fair and balanced», var det tabloid-tv skapt for å splitte og agitere, og etterretteligheten kom etter hvert i andre rekke. I beste fall. Journalistikken tok etter reklame- og underholdningsbransjen, og skulle skape blikkfang, snakkiser, konflikt, forenklede (ofte uriktige) årsaksforklaringer, helte- og fiendebilder. Både nyhetene i seg selv, og formidlerne, ble merkevarer, og fragmenterte fyndord overtok for logisk holdbare resonnementer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer