Lars (75) er Tatjana (23)

En film om kunstneren Lars Kristian Guldbrandsen (75) er neste prosjekt fra selskapet bak «Alt om min far». Lars mener selv han er den 23 år gamle kvinnen Tatjana L.K.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Produksjonsselskapet Exposed gir seg ikke med outrert tematikk. Etter Even Benestads suksessfilm om sin transefar Espen Ester Pirelli Benestad er en dokumentar om Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen fra øya Hidra ved Flekkefjord nå klar. Men denne gangen er det ikke Even Benestad som står bak.

Sminke fra Jotun

Regissør Steffan Strandberg har holdt på med filmen i over to år, og filmen får norsk kinopremiere i februar, men er i utgangspunktet en TV-dokumentar.

Lars Kristian Gulbrandsen er kunstmaler og 75 år gammel - men det er ikke slik han ser seg selv. Hver gang Lars ser seg i speilet, ser han ei jente - Tatjana på 23 år. Han ikler seg miniskjørt og platåsko, og han sminker seg - med husmaling fra Jotun.

Dobbelt norsk

Filmen om Lars, eller Tatjana, er akkurat ferdig, og deltar i hovedkonkurransen under dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam som startet i går.

Norske dokumentarfilmer står sterkt for tida. Det hører med til sjeldenhetene at dokumentarer går godt på kino, men det har de gjort en stund i Norge. Under festivalen deltar også Margreth Olins «Kroppen min» i hovedkonkurransen. Dermed er to norske dokumentarer representert under en av verdens mest anerkjente dokumentarfestivaler. Totalt er det tjue internasjonale filmer som konkurrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer