Lars-Erik ute av Stjernekamp

Dermed går du glipp av ham rappe Naughty By Nature-klassikeren O.P.P.

MÅTTE JOBBE MED ELEGANSEN: Lars-Erik Blokkhus fra Plumbo i kveldens Stjernekamp. Foto: NRK
MÅTTE JOBBE MED ELEGANSEN: Lars-Erik Blokkhus fra Plumbo i kveldens Stjernekamp. Foto: NRKVis mer

FORNEBU (Dagbladet): Det ble i kveld Lars-Erik Blokkhus sin tur til å forlate NRKs musikalske lørdagsshow «Stjernekamp». Til tross for en helhjertet innsats foran storbandet med Stevie Wonder-klassikeren «Sir Duke» endte Plumbo-vokalisten med færrest stemmer.

- Det gjør ingenting. Jeg har storkosa meg gjennom det hele. Klart, det er litt kjipt å ryke ut av denne fantastiske gjengen, men jeg er veldig glad jeg slipper hiphop-programmet, sier Blokkhus til Dagbladet.

Han røper at hvis han skulle vært med i neste ukes hiphop-sending ville han rappet «O.P.P.» med Naughty by Nature.

- Men har ikke engang begynt å øve på den. Det blir i grunnen rart å våkne i morgen og ikke tenke på en ny musikksjanger. Men da skal jeg tilbake til Plumbo og gjøre det jeg er best på, sier sangeren.

Hjemme i country Han mener countryprogrammet forrige uke kanskje er hans fineste «Stjernekamp»-øyeblikk.

- I countryen følte jeg meg hjemme, og på den fikk jeg mange gode tilbakemeldnger. Så du skal ikke se bort fra at det spirer i meg og at det blir en viss countryinspirasjon i Plumbo framover, sier han før han haster videre for å rekke sin opptreden på Ole Ivars' femtiårsjubileumsshow i Vikingskipet på Hamar i natt.

Booka et rom Under sendinga røpet Blokkhus hvordan han hadde forberedt seg til kveldens storbandaften.

 - Jeg booka et hotellrom, fikk med meg Rune Rudberg for å trekke inn damene, bestilte en champagne for å finne stilen. Dessverre gikk det fort tilbake til karsk fra pappkrus.

Plumbo-vokalisten er vant med hakket mer rølpete musikalske uttrykksformer og fikk kritikk fra dommerne for at han hadde valgt discolåta «Sir Duke».

Under øving hadde han dessuten problemer med å tøyle sin utagerende sceneopptreden, og måtte gå til danseinstruktør for å få de elegante bevegelsene i kroppen.

Umiddelbart etter kveldens sending reiser Blokkhus til Hamar for å delta på dansebandet Ole Ivars' store femtiårsjubileumsshow i Vikingskipet.

- Det blir også eleganse, men mer på min måte, sier han.

Kveldens band besto av studenter fra Norges Musikkhøgskole.