Lars Helle vender tilbake til Dagbladet

Lars Helle går fra jobben som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad til jobben som ny stabsredaktør i Dagbladet.

VENDER TILBAKE: Etter ti år som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad vender Lars Helle tilbake til Dagbladet, hvor han har lang fartstid. Foto: Privat
VENDER TILBAKE: Etter ti år som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad vender Lars Helle tilbake til Dagbladet, hvor han har lang fartstid. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jippi! Jeg skal begynne i Dagbladet for tredje gang og det blir like kjekt som da jeg hadde min første nyhetsvakt i januar 1987, sier Lars Helle.

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord er strålende fornøyd med ansettelsen.

- Dette er fantastiske nyheter for oss i Dagbladet. Lars Helle er en særdeles dyktig og svært erfaren medieleder, og vi gleder oss stort til å få ham med på laget igjen, sier Alexandra Beverfjord.

Lang fartstid

Etter ti år som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad vender altså Lars Helle tilbake til tigerstaden og Dagbladet, ei avis han har en lang historie med.

Lars Helle hadde før han gikk til Stavanger Aftenblad en rekke lederstillinger i Dagbladet, som utviklingsredaktør, produksjonsredaktør, magasinredaktør, administrerende redaktør og etikkredaktør, før han til slutt ble sjefredaktør.

- Lars Helle kjenner Dagbladets unike posisjon, som er å være en hardtslående tabloidavis med hjerte for de svake og muskler i møte med de sterke. Han kjenner våre ambisjoner for framtida, og vet hva som skal til for å understøtte disse, sier Beverfjord.

Lars Helle er utdannet jurist, og har tidligere også vært sjefredaktør i Rogalands Avis.

STRÅLENDE FORNØYD: Sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord er svært fornøyd med ansettelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STRÅLENDE FORNØYD: Sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord er svært fornøyd med ansettelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Rekordsatsing

Nyheten om overgangen kommer to uker etter at Dagbladet meldte at avisa skal øke med opptil 30 nye årsverk i redaksjonen. Lars Helle får som ny stabsredaktør i Dagbladet en sentral rolle i å videreutvikle organisasjonen de neste åra:

- Det er gått ti år siden jeg gikk ut av Dagbladet sist, da var vi i Havnelageret. Det har vært både forbløffende og fascinerende å følge mediehusets flotte framganger etter det. Jeg gleder meg til å ta fatt sammen med alle de nye fjesene som er kommet til og de fjesene som snart skal begynne. Vi har store prosjekter foran oss, sier Helle.

VILL JUBEL: De ansatte i Dagbladet kunne juble over den store nyheten om at det skal ansettes opptil 30 nye medarbeidere i avisa. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VILL JUBEL: De ansatte i Dagbladet kunne juble over den store nyheten om at det skal ansettes opptil 30 nye medarbeidere i avisa. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Veldig nysgjerrig

Dagbladet er i dag en del av Aller Media AS.

- Jeg er også veldig nysgjerrig på hvordan det er å arbeide i Aller-konsernet med alle de andre, flotte søsterbedriftene samlet i samme hus. Sammen skal vi utvikle, foredle og forbedre oss og bli et enda tydeligere digitalt forbilde for andre. Vi har en sterk posisjon, også internasjonalt og mye som skal forsvares, sier Helle.

Også konsernsjef i Aller, Dag Sørsdahl, er svært fornøyd med ansettelsen.

- Jeg er stolt og svært fornøyd med at vi styrker laget med nok en erfaren og kompetent leder - for å bidra til vår utvikling og den vekststrategien vi har lagt, sier Sørsdahl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer