Lars i Leos film

Lars Arentz-Hansen har skutt gullfuglen: Neste år dukker han opp på lerretet sammen med Leonardo DiCaprio i filmen «The Beach». Selv er han glad om han får fem minutters berømmelse.

- Jeg lærte mye av Leonardo DiCaprio. Han er en teknisk svært dyktig skuespiller. På det private plan holdt han seg veldig i skinnet, sier Lars Arentz-Hansen.

Dermed lukker han igjen munnen. Ikke fordi han ikke vil snakke, men fordi plikten krever taushet.

- Dette er Leos film. Sånn er det. Selv om min karakter Bugs er viktig i boka, er det ikke sikkert jeg får mer enn fire-fem minutter på lerretet, sier Lars Arentz-Hansen.

Nordmøringen er egentlig utdannet jurist, men valgte å begynne på teaterskole i Sør-Afrika i stedet for å søke godt betalte grådress-jobber. Det har ikke bare ført ham til filmen: I januar debuterer han også som programleder på TVNorge.

Bugs

Filmen er basert på Alex Garlands kultroman «The Beach», og produseres av teamet bak «Trainspotting». Bugs er sørafrikaneren som bor og har skapt et samfunn på en thailandsk øy. Til øya kommer Richard, i Leonardo DiCaprios skikkelse.

- Bugs er selvhøytidelig, arrogant og pompøs, samtidig som han er folkelig og hardt arbeidende. Han er intelligent, men ikke særlig sosialt intelligent, mener Lars.

Tilda Swinton, kjent fra «Orlando», spiller kjæresten. Mange sto i kø for rollen som Bugs. Selv var Lars på audition for en av de mindre rollene, som svenske.

- Jeg ser jo ikke akkurat svensk ut, i alle fall ikke for en amerikaner.

Så fikk han heller ikke rollen. Men i en pause mellom svenskeprøvene klarte han å lure seg til en liten audition til rollen som Bugs, med regissør Danny Boyle som motspiller. Lars tok den helt ut. To måneder seinere var rollen hans. Det innebar privatsjåfør, egen trailer og høy Hollywood-føring.

- Et merkelig liv, mener Lars.

Beach-aerobic

- Under innspillingen var vi tre måneder i strekk i Thailand. Vi fikk ikke lov å reise noe sted når vi hadde fri, da kunne vi ødelegge brunfargen eller musklene. Hver dag var det én time aerobic på stranda. Det var vel noen av oss som trengte det mer enn andre, sier Lars kryptisk.

«The Beach» kan bli Lars Arentz-Hansens store sjanse. Selv mener han det avhenger av to ting: Om filmen blir bra, og om han gjør det bra.