Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars Joakim Skarvøy har sagt opp i VG

VG-journalisten bak «dansevideo-saken» takket ja til jobbtilbud fra moderselskapet Schibsted.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer

Lars Joakim Skarvøy har sagt opp sin stilling i VG. Det melder nettstedet Medier24.

1. oktober begynner han i moderselskapet Schibsted, hvor han ifølge en pressemelding skal jobbe med «prosjekter knyttet til satsingsområder innen media».

På spørsmål om hva dette innebærer, svarer Knut Ivar Solnes, direktør for strategi og forretningsutvikling i Schibsted, i en SMS:

- Jeg kan ikke være noe særlig tydeligere enn det vi er i meldingen. Det blir ulike prosjekter, trolig i krysningspunktet innovasjon/media, der vi trekker veksler på hans redaksjonelle erfaring. Detaljene er ikke avklart, skriver han til Dagbladet.

Ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG sier til Dagbladet at avgjørelsen ble tatt nylig, etter at Skarvøy fikk et jobbtilbud fra Schibsted.

Skarvøy er journalisten som sto bak den mye omtalte «dansevideo-saken».

Sofie, som danset med Trond Giske, beskyldte Skarvøy for å ha fabrikkert sitatet om at hun syntes dansingen «ble litt mye».

28. august ble VG felt for fem brudd på Vær varsom-plakaten av Pressens faglige utvalg (PFU) for «dansevideo-saken».

GISKE-VIDEO: Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, bekrefter at journalist Lars Joakim Skarvøy ikke lenger skriver egne saker. Video: NRK Vis mer

Skarvøy har jobbet i VG i ni år, men har den siste tiden vært i lønnet permisjon.

- Jeg har hatt fantastiske år i VG, og jeg vil rette en stor takk til alle mine dyktige og gode kolleger for godt samarbeid og mye støtte. Tiden i VG har vært et privilegium. Jeg har fått jobbe med mange viktige saker, og opparbeidet meg verdifull kompetanse, sier han i VGs pressemelding.

Her får han også ros fra ansvarlig redaktør Gard Steiro.

- Jeg vil takke Lars Joakim for innsatsen i VG gjennom ni år. I den tiden har Lars Joakim pliktoppfyllende levert mye god og kritisk journalistikk. Det er vi takknemlige for.

Han understreker Skarvøy kunne fortsatt i redaksjonen.

- Men jeg har forståelse for at han velger å takke ja til nye muligheter. Jeg er sikker på at Schibsted vil nyte godt av hans analytiske evner og journalistiske erfaring, sier Gard Steiro.

Knut Ivar Solnes, direktør for strategi og forretningsutvikling i Schibsted, er fornøyd med overgangen.

- Vi er glade for at Lars Joakim har takket ja til en jobb hos oss, sier han i pressemeldingen.

- Uthengt

«Dansevideo-saken» til VG ble publisert 21. februar. En måned seinere sto Sofie fram i en artikkel i TV 2, og anklaget VG for å ha feilsitert henne.

VG har seinere beklaget, og fjernet sitatet. I klagen, som ble sendt allerede i april, skriver Sofie:

- Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG. Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, uttaler Sofie i klagen.

Sofie klaget VG inn for hele sju brudd på Vær varsom-plakaten (VVP). Blant annet punkt 3.9: «Opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen», og 3.3: «Det er god presseskikk å gjøre premissene klare i intervjusituasjoner og ellers overfor kilder og kontakter.» Hun ble ikke hørt på punkt 3.6 og 4.2.

Samtlige av de tre journalistene som hadde byline på «dansevideo-saken» har vært ute av VGs politiske avdeling siden april. Marie Melgård begynte i utenriksavdelingen, mens Eirik Mosveen er tilbake i graveavdelingen Dagsorden, hvor han egentlig er ansatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling