Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars Klevstrand

Finstemt og intim Taube-innspilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med Bellmann og Prøysen hører Evert Taubes viser til standardrepertoaret innen visesjangeren. Lars Klevstrand har et sterkt forhold til de 15 visene han har valgt ut til denne Taube-plata. Den er spilt inn i Biskopgården på Vinga fyr ved Göteborg, der Taube vokste opp som fyrvoktersønn, i landskapet som han siden gjorde til en del av sitt kunstneriske univers.

Klevstrand tolker dette klassiske materialet med respekt og innlevelse, sammen med Kjetil Skaslien på trekkspill, Greger Siljebo på fele og i duetter med Eva Bartholdsson. Klevstrand nærmer seg sangene med forsiktig undring, tilbakelent og uten store vokale geberder. Denne holdningen kler materialet og bringer fram intime nyanser i sangerens uttrykk. Men hvorfor han har lagt inn en rein fortelling - på svensk, naturligvis - til slutt på plata, er vanskelig å forstå. Det hadde vært bedre å la plata munne ut der nordmannen og svensken møter hverandre - i sangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!