Lars Lillo-Stenberg: - Skulle møte Thorvald etter sommeren

Nå kjenner artisten på en stor sorg over ikke å skulle se ham igjen.

BOKLANSERING: Artisten Lars Lillo-Stenberg skrev boka om datteren til Thorvald Stoltenberg, Nini Stoltenberg, og ble dermed godt kjent med Stoltenberg-familien. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BOKLANSERING: Artisten Lars Lillo-Stenberg skrev boka om datteren til Thorvald Stoltenberg, Nini Stoltenberg, og ble dermed godt kjent med Stoltenberg-familien. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi skulle møtes etter sommeren, og jeg kjenner umiddelbart på en stor sorg over ikke å skulle se ham igjen, forteller Lars Lillo-Stenberg til Dagbladet etter å ha mottatt den triste nyheten om Thorvald Stolbergs (87) bortgang fredag formiddag.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Den folkekjære artisten ble godt kjent med den tidligere Ap-politikeren gjennom arbeidet med boka «Nini», som ble gitt ut denne våren.

Det var Thorvald Stoltenberg selv som ba Lillo-Stenberg om å skrive boka om datteren hans, der artisten intervjuet Nini Stoltenbergs nære familie og venner over nesten 400 sider.

Snakket sammen før ferien

Artisten forteller at han og Thorvald Stoltenberg møttes flere ganger de siste åra, og at de hadde flere lengre samtaler, både på telefon og ansikt til ansikt.

- Vi snakket sammen sist rett før ferien, og da skjønte jeg at han hadde slitt litt med helsa etter påsken. Vi skulle egentlig møtes i forbindelse med et bokbad denne sommeren, men så ble det utsatt til høsten. Det så jeg veldig fram mot, forteller Lillo-Stenberg.

- Proff på å være bra

Han synes det er vanskelig å beskrive en mann som Thorvald Stoltenberg med få ord.

- Thorvald var et sjeldent imponerende menneske med en livsklokhet og en inkluderende varme for alle. Han hadde også en veldig fin humor med overraskende poengteringer.

- Han var en spesiell kombinasjon av å være norsk og åpenhjertig for alt og alle.

I dag kjenner artisten på en takknemlighet over å ha kjent Thorvald Stoltenberg.

- Thorvald var rett og slett skikkelig proff på å å være et bra menneske. Han var flink til å si ja til livet, og han kan gå inn i evigheten med god samvittighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer