Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars Lillo-Stenberg hyller sin avdøde far på ny plate

- Mye vemodighet her, sier Lars Lillo-Stenberg.

«RETT OG SLETT LIVET»: Lars lillo-Stenberg har nå mistet både mora og faren og funderer bl.a. over livet og døden og savnet på bandets nye plate, «Rett og slett livet». Her ser vi fra høyre Lars Beckstrøm, Øystein Paasche, Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall. Foto: Anders Grønneberg
«RETT OG SLETT LIVET»: Lars lillo-Stenberg har nå mistet både mora og faren og funderer bl.a. over livet og døden og savnet på bandets nye plate, «Rett og slett livet». Her ser vi fra høyre Lars Beckstrøm, Øystein Paasche, Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Han var 18 år da mistet han sin mor, Mette Lange-Nielsen.

Tidligere i år døde faren, skuespiller Per Lillo-Stenberg (85).

Savner «fattern» - Han burde hatt tre-fire år til. Men så falt han på en tur sammen med kjæresten i USA. Fikk åtte brudd i bein og hofte. Så ble det komplikasjoner og lungebetennelse, sier Lars Lillo-Stenberg.

Faren har alltid vært viktig, ikke minst fordi mora døde så ung - men også for deLillos.

- Han har skrevet to tekster til to av våre meste kjente sanger, «Smak av honning» og «S'il vous plait» - men også tekster som «Glemte minner» og «Rendezvous»  «Smilet til Cecilie» og «Lykkelig fyr.»

En prøysensk betraktning På det nye albumet, «Rett og slett livet», bidrar han med «To på café» - en liten prøysensk betraktning mellom to som aldri blir et par.

- Per var med oss, både i tekstene, på konserter og på turné.

- Da han ble pensjonist, var han turnéleder og hjalp oss med forskjellige ting og var alltid hyggelig å reise med, sier gutta i bandet, som alle har varme minner om faren til Lars Lillo-Stenberg.

- Omsorgsfullt blikk på far Plata er tilegnet Per Lillo-Stenberg, og i sangen «Kjære fattern» minnes han gamlefar med smil og melankoli - en mann som hele bandet omtaler som vennlig, staselig og som hadde stil.

- Jeg skrev teksten for to år siden, og spilte den for ham før han døde. Låta er et omsorgsfullt blikk på far, sier Lars Lillo.

Selv om musikken luftig, lett og velprodusert er tekstene full av vemodig ettertenksomhet. En annen som sto bandet nært, er «Onkel Tico».

En personlighet - Han var fetteren til mor. Han var en god venn av bandet og var med oss i blant. Tico, han ble kalt det, ble 82 år, sier Lars Lillo-Stenberg og beskriver han som en personlighet som ikke sa nei til en fest.

DeLillos ble dannet november for 30 år siden, men markerer ikke jubileet før neste år - 30 år etter første utgivelse.

- Det begynte med en spøk, men ordet fanger. Vi skal markere jubileet med å spille én fordelt på åtte dager, der vi skal presentere alle låtene, forteller gutta.

«Rett og slett livet» er en veldig godt forberedt plate, spilt kontrollert inn live i Rainbow studio med Lars Lillo sentralt plasser ved flyglet og et knippe styrkere i nærheten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media