Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Neil Young «Peace Trail»

Lars Lillo Stenberg tar Neil Young i forsvar: Spiller de nye låtene i jula

Lars Lillo Stenberg  synes ikke kritikken er fortjent.  

SPILLER LÅTENE: Lars Lillo-Stenberg forteller at «Young Neils» vil spille låter fra Neil Youngs nye album.
 FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPILLER LÅTENE: Lars Lillo-Stenberg forteller at «Young Neils» vil spille låter fra Neil Youngs nye album. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Neil Youngs nye album «Peace Trail» har fått en svært blandet mottakelse.

Dagbladets anmelder triller en toer på terningen og stiller spørsmålet «Nå kan det vel ikke bli verre, Neil?». VG gir terningkast én og skriver «Du verden for en usedvanlig ustø og hjelpeløs konstruksjon dette er», og spør om det ikke har vært noen voksne til stede.

Dagsavisen gir derimot plata terningkast fem, mens Aftenposten triller en treer.

Nå tar Lars Lillo Stenberg, trofast Neil Young-fan og frontfigur i DeLillos, artisten i forsvar.

- Med hud og hår

Lillo Stenberg er også vokalist i bandet «Young Neils», som siden 1992 har holdt julekonserter på Rockefeller med Neil Youngs låter.

Dette har blitt en juletradisjon for mange.

–Jeg har hørt hele plata i dag, og denne kritikken er helt uinteressant. Neil Young har vært slaktet mange ganger, han. Men jeg synes han synger veldig fint på denne platen. Det har han ikke gjort på hver eneste plate de siste årene, sier Lillo Stenberg, og legger til:

- Jeg hadde kjøpt plata med hud og hår.

Vil spille låtene

«Peace Trail» har også fått dårlige kritikker utenlands, og flere kritiserer ham for å gi ut plater på løpende båd uten at de er godt nok gjennomarbeidet. Lillo Stenberg er derimot ikke enig i denne kritikken, og slår fast at de vil spille låter fra det nye albumet på «Young Neils»-konsertene.

–Ja, absolutt. Vi skal øve på mandag, og så får vi se hvordan det blir, sier han.

I år holder de seks konserter til sammen, på Verkstedet i Tromsø, Scandic Havet Bodø, Byscenen i Trondheim og Union Scene i Drammen, før de avslutter på Rockefeller i Oslo. Konserten 22. desember blir nummer 50 på Rockefeller.

–Ekte vare

Lars Lillo Stenberg mener Niel Young ikke på noen måte er i ferd med i miste grepet, og han ser ingen problemer med de mange platene som er gitt ut de siste årene.

–Neil Young har sagt at suksess er å fortsette, og det er jeg enig i. Anmeldere liker at artister bruker lang tid på hver plate, og de vil liksom at en produsent skal komme inn og gjøre noe med en artist. Det er vel og bra det, men det er enda kulere med en artist som gjør akkurat det han selv vil. Det er ekte vare, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!