Lars Lillos paradis

KJERRINGVIK (Dagbladet): Da Lars Lillo-Stenberg var 14 reiste han til Kjerringvik og skrev «Livet er en liten dings». Nå er det familielivet som dominerer ferien, men fortsatt finner Lillo-Stenberg sitt sommerparadis i Kjerringvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag og i morgen gjør Lillo-Stenberg to solokonserter på Gamle Ormelet på Tjøme. Lørdag spiller han for feriefolk og lokalbefolkning i Kjerringvik utenfor Larvik. Men det er de rolige dagene, ispedd ungeskrik og regn, i familiens tradisjonsrike feriebolig som er sommer for Lars Lillo. Her har han vært hver sommer siden han ble født, og her har han skapt noen av de mest klassiske de Lillos-sangene.

Fullt av minner

- Her spilte vi inn den første singelen vår, humrer Lars og viser vei inn på et soverom i feriehusets andre etasje. For de Lillos-sjefen er sommerhuset i Kjerringvik fullt av minner.

- Da jeg var yngre skrev jeg masse her nede. «Siste sommerferiedag» ble til her nede. Likeens «Livet er en liten dings». Den laget jeg når jeg var 14 og var her nede alene for første gang. «Hjernen er alene» ble til tre- fire år seinere. Jeg hadde masse rare tanker oppe i hodet mitt og følte at havet kom nærmere og alt det der.

Nå skal det litt mer til for at klassikerne spretter ut i Kjerringvik.

- Det er ikke så lett å finne roen når man har småbarn. Nå må jeg gjerne reise bort for meg selv for å skrive tekster, forteller Lillo-Stenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer