FORBANNA: Den nye låta til Trine Rein og Lars Monsen ble ikke tatt godt imot av Dagbladets anmelder Anders Grønneberg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORBANNA: Den nye låta til Trine Rein og Lars Monsen ble ikke tatt godt imot av Dagbladets anmelder Anders Grønneberg. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Lars Monsen ser rødt etter Dagbladets låt-slakt

Går i strupen på Dagbladets musikkanmelder etter å ha fått terningkast én.

(Dagbladet): Dagbladets anmelder Anders Grønneberg trillet terningkast énden nye låta til kjæresteparet Lars Monsen og Trine Rein.

Låta «When heroes are made» ble laget i forbindelse med Femundløpet - der de to deltok på samme lag. Låta er laget i samarbeid med Mikkel Gaup og Øystein Lund Olafsen, og kan sees på YouTube.

Grønneberg beskriver blant annet låta som «Et sfærisk, klisjéfylt tablå dynket i new age-søl og sprøytet utover Rørosmarka med gjødselspreder.»

«Kloakk av ord» Det likte Lars Monsen mildt sagt dårlig, og kommer med følgende karakteristikk på sine hjemmesider:

«Dagbladets «musikkekspert» Anders Grønskeberg føyer seg inn i rekka med sitt makkverk av en såkalt anmeldelse av Femundløpets nye musikklåt, When Heroes are Made. All den kloakken av ord han klarer å prompe ut av kjeften sin er så til de grader kunnskapsløs og ondskapsfull at jeg skjønner at det egentlig ikke er musikken han vil til livs - det er oss, kanskje særlig meg? Dagbladets folk vet hva jeg synes om dem, de snakker sammen, og når småkonger får litt makt...».

Monsens utspill er også omtalt av seher.no.

«Gråt av glede» På sine hjemmesider slår Monsen tilbake mot kritikken, og kommenterer at han har fått mye positive tilbakemeldinger på låta:

« Tilbakemeldingene på låta fra folk i gata er fantastisk hyggelige! Folk gråt av glede til låta under målgang, etter at kjøreren og hundene har kjempet seg fram i ekstremkulda i flere døgn, en langsom styrkeprøve der det handler om vare naturopplevelser og unikt samspill med hundene over tid. Trine synger lead, kvalitetskoret HIM setter sitt umiskjennelige preg på låta, Mikkel Gaup er usedvanlig sterk i den samiske skildringen i bakgrunnen og selveste Ronni Le Tekrø (TNT) topper det hele med sin gitar i verdensklasse.»

- Måte tåle tøff vurdering Dagbladets musikksjef Sven Ove Bakke mener Monsen bør tåle kritikken fra Grønneberg.

- Dette er ikke første gangen at personer som i utgangspunktet ikke er musikere, men er kjent for noe helt annet, forsøker seg på noe musikalsk. Da er det ikke unormalt at anmelderne skjerper pennen. Når man vil ha oppmerksomhet rundt noe, og stikker seg fram på denne måten, må han tåle en tøff vurdering, sier Bakke.

- Bør man anmelde ikke-musikere som gir ut musikk på en mildere måte enn for eksempel Bjørn Eidsvåg?

- Det kan man kanskje si. Men de ber om å være en del av det samme markedet som vanlige musikere, og blir så vurdert deretter. Hvis en av formuleringene hadde vært noe som at «det er bra til å være laget av en friluftsmann», ville det nok ikke akkurat styrket kvalitetsvurderingen av verket heller.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med Lars Monsen.