Lars Mytting, din kødd!

De jeg leste mens jeg drømte om å bli journalist har blitt rosabloggere.

BYTTET BEITE:  «Nå har Kjetil Østli og Simen Tveitereid forlatt dags- og ukesjournalistikken - for å fiske», skriver artikkelforfatteren i denne petiten.
BYTTET BEITE: «Nå har Kjetil Østli og Simen Tveitereid forlatt dags- og ukesjournalistikken - for å fiske», skriver artikkelforfatteren i denne petiten.Vis mer
Meninger

Jeg hadde en gang to journalistiske forbilder. Jeg har fortsatt artikler de har skrevet som jeg rev ut og sparte på. Gode featuresaker som kunne være tunge og viktige, eller lekne og tullete. Nå har Kjetil Østli og Simen Tveitereid forlatt dags- og ukesjournalistikken - for å fiske. I hvert fall er det sånn det ser ut på de daglige oppdateringene jeg får på «Harvest - mannen og naturen»s facebookside, deres nye hjertebarn.

Det er en rosablogg for menn. En møteplass for alle karene som sikkert ville elsket «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre», men som følte sin maskulinitet truet av å gå på kino for å se den. De leter etter den samme hverdagsmagien, men i stedet for skatten bak veggen i leiligheten eller samtalen med en tilfeldig, blind forbipasserende, vil de skrive poetisk om ting de har funnet bak en stein.

I går kom en oppdatering med bilder fra ruiner av et steinbygg i skogen. «En mann bygde seg et hjem. Kanskje hadde han familie. Foran huset hadde han et jorde. Så gikk 100 år.» (67 liker)

Kanskje sier det mest om Medie-Norge, men jeg skylder på Lars Myttings suksess med hverdagsfilosofien i «Hel Ved», for at det siste jeg ble tilbudt fra Tveitereids hånd var en, og jeg siterer: «... historie om makrellfiske utenfor Kragerø en iskald julimorgen».

Hva skjedde med Simen, som skrev portretter og en debattbok om barnehager for ettåringer? Ble det for mye? Og Kjetil som har vunnet journalistpriser oftere enn de deles ut, og skrevet om 22. juli-rettssaken? Var det ikke noe gøy lenger? Ikke nok utfordringer «blant menneskene»?

To dager før kom en post av en utsikt: «Det er som en kløe. Hva er bak den høyden der? Det klør. Hva er bak neste sving? Jeg må videre.»

Bak høyden ligger sannsynligvis byer, mennesker, samfunnsproblemer som må løses. KOM DERE TILBAKE TIL BYEN! Dere trengs her.

Les Østli og Tveitereids svar.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.