Lars Norén skriver for Det Norske

Den svenske dramatikeren Lars Norén skriver for tida et nytt stykke som skal ha premiere på Det Norske Teatret 10. januar. - Vi er ikke rent lite stolte over at han takket ja til forespørselen, sier teatersjef Vidar Sandem.

Lars Norén var selv på Det Norske Teatret og så oppsetningen av «Personkrins 3:1». Dramatikeren ble svært begeistret over måten teatret og regissør Björn Melander hadde behandlet hans sterkt samfunnskritiske stykke på.

- Der startet kontakten. Men Norén har lenge hatt et godt forhold til Det Norske Teatret. Stort sett er det vi som har hatt alle hans norske premierer. Derfor dristet vi oss til å spørre ham, litt ydmykt, om han kunne tenke seg å skrive og sette opp et stykke hos oss. Og det takket han altså ja til, sier Sandem.

Hemmelig rolleliste

Stykket har fått tittelen «November» . Og det er nettopp i november prøvene begynner.

- Jeg skal først legge fram rollelista i Kunstnerisk råd og for foreningene. Først da blir rollebesetningen på fire offisiell. Det blir en Scene 2-oppsetning, røper teatersjef Vidar Sandem.

Helt ny Norén

Tidligere har Lars Norén tatt for seg borgerskapet og folk i samfunnets desiderte bunnsjikt i sine oppsetninger. Nå skal det handle mer om sinnet enn om samfunnet.

- Ja, dette blir en helt ny vri fra hans hånd. Jeg gir meg ut på noe ganske vanskelig hvis jeg skal forklare det inngående. Enkelt sagt blir det et poetisk drømmespill. Veldig annerledes enn det han har gjort tidligere. Et drømmeaktig kammerspill, sier Sandem entusiastisk.

SKRIVER OG REGISSERER: Lars Norén skriver spesielt for Det Norske Teatret. «November» får premiere i januar, men prøvetida begynner i november.