Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars Roar Langslet er død

- En fremragende person, sier tidligere statsminister Kåre Willoch.

DØD: Norges første kulturminister Lars Roar Langslet er død. Han satt i Kåre Willochs regjering og var kulturminister fra 1981 til 1986. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
DØD: Norges første kulturminister Lars Roar Langslet er død. Han satt i Kåre Willochs regjering og var kulturminister fra 1981 til 1986. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

Norges første kulturminister er død. Lars Roar Langslet ble 79 år gammel, og gikk bort etter lengre tids sykdom, skriver NRK. 

Langslet var kultur- og vitenskapsminister i Kåre Willochs regjering fra 1981 til 1986, og seinere kulturdirektør i Oslo. Han har skrevet over 30 bøker, blant annet en rekke biografier og én kriminalroman. 

Som kulturminister var Langslet med på å avskaffe NRK-monopolet. I Ibsen-året 2006 var han leder for Nasjonalkomiteen for Ibsensatsinga. Langslet ble utnevnt til kommandør av St.Olavs Orden i 1996.

Langslet startet sin politiske karriere som stortingsrepresentant for Oslo i 1968.  I tida mellom 1973 og  1980 var han formann i Kirke- og undervisningskomiteen på Stortinget.

Tidligere statsminister Kåre Willoch beskriver Langslet som «fremragende».

- Ja, her passer uttrykket fremragende. Lars Roar Langslet var en svært betydningsfull kulturperson og kulturpolitiker. Han var den viktigste bidragsyteren til mangfold i norsk radio og fjernsyn, og han var en av de viktigste bidragsyterne til å fjerne den politiske styringa av språkutviklinga i Norge, sier Willoch på telefon med Dagbladet like etter nyheten om Langslets bortgang har nådd ham. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media