Lars Roar Langslet er død

- En fremragende person, sier tidligere statsminister Kåre Willoch.

DØD: Norges første kulturminister Lars Roar Langslet er død. Han satt i Kåre Willochs regjering og var kulturminister fra 1981 til 1986. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
DØD: Norges første kulturminister Lars Roar Langslet er død. Han satt i Kåre Willochs regjering og var kulturminister fra 1981 til 1986. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges første kulturminister er død. Lars Roar Langslet ble 79 år gammel, og gikk bort etter lengre tids sykdom, skriver NRK. 

Langslet var kultur- og vitenskapsminister i Kåre Willochs regjering fra 1981 til 1986, og seinere kulturdirektør i Oslo. Han har skrevet over 30 bøker, blant annet en rekke biografier og én kriminalroman. 

Som kulturminister var Langslet med på å avskaffe NRK-monopolet. I Ibsen-året 2006 var han leder for Nasjonalkomiteen for Ibsensatsinga. Langslet ble utnevnt til kommandør av St.Olavs Orden i 1996.

Langslet startet sin politiske karriere som stortingsrepresentant for Oslo i 1968.  I tida mellom 1973 og  1980 var han formann i Kirke- og undervisningskomiteen på Stortinget.

Tidligere statsminister Kåre Willoch beskriver Langslet som «fremragende».- Ja, her passer uttrykket fremragende. Lars Roar Langslet var en svært betydningsfull kulturperson og kulturpolitiker. Han var den viktigste bidragsyteren til mangfold i norsk radio og fjernsyn, og han var en av de viktigste bidragsyterne til å fjerne den politiske styringa av språkutviklinga i Norge, sier Willoch på telefon med Dagbladet like etter nyheten om Langslets bortgang har nådd ham. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer