Anmeldelse: Lars Saabye Christensen, En blues for Jimmy Nicol

Lars Saabye Christensens nye diktsamling er overraskende vellykket

Raske dikt om Beatles-vikar.

DIKT OM VIKAR: Lars Saabye Christensens nye diktsamling handler om trommeslageren som ble vikar i The Beatles. Foto: JØRN H. MOEN
DIKT OM VIKAR: Lars Saabye Christensens nye diktsamling handler om trommeslageren som ble vikar i The Beatles. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På baksida av «En blues for Jimmy Nicol» er bokas premiss forklart: Fotografen Johan Brun, som jobbet i Dagbladet i over 50 år, tok flere bilder i forbindelse med Beatles-konserten i København 4. juni 1964. De ble liggende som negativer i en skuff i 54 år. Nå trykkes de i denne boka, ledsaget av dikt signert Lars Saabye Christensen.

Tittelens Jimmy Nicol spilte trommer på denne konserten, fordi Ringo Starr var sykemeldt. Plutselig var Nicol vikar, i det som allerede på dette tidspunktet var verdens største band.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer