Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Lars Saabye Christensens nye diktsamling er overraskende vellykket

Raske dikt om Beatles-vikar.

DIKT OM VIKAR: Lars Saabye Christensens nye diktsamling handler om trommeslageren som ble vikar i The Beatles. Foto: JØRN H. MOEN
DIKT OM VIKAR: Lars Saabye Christensens nye diktsamling handler om trommeslageren som ble vikar i The Beatles. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer

På baksida av «En blues for Jimmy Nicol» er bokas premiss forklart: Fotografen Johan Brun, som jobbet i Dagbladet i over 50 år, tok flere bilder i forbindelse med Beatles-konserten i København 4. juni 1964. De ble liggende som negativer i en skuff i 54 år. Nå trykkes de i denne boka, ledsaget av dikt signert Lars Saabye Christensen.

Tittelens Jimmy Nicol spilte trommer på denne konserten, fordi Ringo Starr var sykemeldt. Plutselig var Nicol vikar, i det som allerede på dette tidspunktet var verdens største band.

Overraskende vellykket

Fortjener dette utgangspunktet virkelig en egen bok? Tja. Men fotografiene er fine nok, de, og diktene glimter til flere steder. Så når premisset er såpass tynt, må resultatet sies å være overraskende vellykket. Men noen spesielt minneverdig bok er det ikke snakk om.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?