SELGER FORLAGET: Lars Monsen var på bokmesse for første gang under bokmessa på Lillestrøm tidligere i år, for å representere sitt egeg forlag, Larsforlaget. Nå selger han forlaget til Cappelen Damm. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
SELGER FORLAGET: Lars Monsen var på bokmesse for første gang under bokmessa på Lillestrøm tidligere i år, for å representere sitt egeg forlag, Larsforlaget. Nå selger han forlaget til Cappelen Damm. Foto: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

Lars selger Larsforlaget

Forlaget til Lars Monsen har flere ganger vært i hardt økonomisk vær. Nå selger han forlaget til Cappelen Damm.

— Økonomisk sett har vi balansert på eggen flere ganger. Det blir sånn når du er et lite selskap. Det er i desember du tjener pengene dine. Når du da bruker et par millioner kroner på å lage tre-fire bøker som du ikke får solgt før på slutten av året, sier det seg selv at likviditet fort kan bli et problem, sier Lars Monsen til Dagbladet.

Hemmelig pris
I går solgte han 66 prosent av aksjene i Larsforlaget AS til Cappelen Damm.

Monsen sitter igjen med de resterende 34 prosentene og fortsetter som selskapets daglige leder.

Larsforlaget vil i 2008 omsette for snaut 10 millioner kroner, men eventyreren vil ikke si hvor mye han fikk for å gi fra seg selskapet sitt.

— Jeg solgte for å sikre framtida til Larsforlaget. Det er ikke sånn at vi måtte selge for å unngå konkurs, men som en liten aktør var vi veldig sårbare for svingninger. I et større apparat kan vi satse med større tyngde og større sikkerhet. Dessuten er folkene på Cappelen Damm faglig solide.

Gir fra seg kontroll
Monsen innser at han nå har gitt fra seg kontrollen over selskapet sitt, men frykter ikke endringer av den grunn.

— Vi kommer til å arbeide akkurat som før. Samme stab, samme type bøker. Larsforlaget er Lars Monsen, og det skal det også fortsette å være. Denne modellen sikrer at jeg kan fortsette med det jeg er best på: Å være i felten.