MOROKLUMP: Kinderegg og «en edru person bandansvarlig til å assistere bandet» er blant riderkravene til Lars Vaular. Bak scenen skal han nyte spekematen med «en god flaske rødvin».

Foto: Lars Eivind Bones
MOROKLUMP: Kinderegg og «en edru person bandansvarlig til å assistere bandet» er blant riderkravene til Lars Vaular. Bak scenen skal han nyte spekematen med «en god flaske rødvin». Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Lars Vaular krever spekemat, kinderegg og Flax-lodd på Hove

Ikke akkurat rock'n'roll.

|||Du trodde kanskje at stødige leveranser av dop og damer bak scenen var førstevalget til festivalartistene. Vel, kanskje i en fjern fortid. Nå viser Dagbladets stikkprøver før Hovefestivalen starter i dag at i alle fall årets norske artister er miljø- og helsebevisste — og tørrvittige.

Hva dukker opp på backstagerideren til hip hop-kometen Lars Vaular? Det mest spenstige Vaular krever er tre Flax-lodd, tre kinderegg og spekemat.

- Det er viktig med saltmat i sommersola, sier manager Gunnar Greve Pettersen.

- Her er det ikke mye rock'n'roll?

EGNE OPPSKRIFTER: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem kan ikke spise vanlig mat, men har sørget for egne oppskrifter til Hove-kokkene. Snilt.
EGNE OPPSKRIFTER: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem kan ikke spise vanlig mat, men har sørget for egne oppskrifter til Hove-kokkene. Snilt. Vis mer

- Nei, men vi tar det igjen på scenen.

Egne oppskrifter
Rapkollegene i Karpe Diem er hakket mer kravstore, og må ha spesiallaget mat. Forslag til oppskrifter følger rideren.

- Vi legger ved en del forskjellige matoppskrifter på mat. Magdi er muslim og tåler ikke sjømat, mens Chirag er vegetarianer. Jeg tror arrangørene opplever det som en kul ting, ikke bare at vi er vanskelige, sier manager Thomas Olavsen.

Han legger til en smule engstelse for hvor gode kokkene på Hove er. Der kan vi opplyse om at det er firmaet til «Masterchef»-dommer Tom Victor Gausdal, som står for artistmaten backstage. Det burde vel holde.

Riderne før og nå
Ifølge Hoves presseansvarlig Gaute Drevdal, og han har vært noen år i denne bransjen, er det stor forskjell på backstageriderne før og nå.

- Tidligere kunne riderne inneholde alt mulig rart. Det blitt mye mindre særegenheter som kinderegg eller 20 forskjellige typer lakris, eller klassisk massasje. Nå går det først og fremst på spesielle ønsker i forhold til mat. De vil spise sunt og veldig ofte vegansk, sier Drevdal, og fortsetter:

SPISER SUNT: DJ Hans-Petter Lindstrøm sverger til økologisk. Foto: Sveinung Uddu Ystad
SPISER SUNT: DJ Hans-Petter Lindstrøm sverger til økologisk. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

- Jeg tipper det har skjedd fordi artistene ikke lengre tjener penger på platesalg, og fordi konsertene og turneringen er blitt mye viktigere enn før.

Økologisk juice
Den internasjonalt kjente norske DJ-en Lindstrøm spiller med sangeren Christabelle på Hove fredag. På rideren står smoothie, tørket frukt og sjokolade. Det sterkeste kravet er tolv øl.

- Norske arrangører vil ikke gi sprit og sigaretter uansett, så det er ingen vits i å sette det på rideren. Jeg synes vel ellers at alle våre klienter ikke er så veldig kravstore. Det går stort sett i øl og økologisk juice, sier manager Vegard Waske