Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars Von Trier bekymra for å lage film i edru tilstand

Den kontroversielle har liten tro på videre karriere.

NY HVERDAG: Skandaleregissøren Lars von Trier forteller til den danske avisa Politiken at flaska er lagt på hylla for godt. Beslutningen vil gå hardt utover hans fremtidige arbeid, ifølge ham selv. Foto: Stella Pictures
NY HVERDAG: Skandaleregissøren Lars von Trier forteller til den danske avisa Politiken at flaska er lagt på hylla for godt. Beslutningen vil gå hardt utover hans fremtidige arbeid, ifølge ham selv. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Den danske filmregissøren Lars Von Trier (58) er kjent for sine eksperimentelle og helst kontroversielle verk.

De heftige sex-scenene fra hans siste film, «Nymphomaniac», har vakt oppsikt verden over. Flere land har svart med å sensuere, eller til og med bannlyse den drøye filmen.

I helga gjorde Trier et sjeldent magasin-intervju med den danske avisa Politiken, der han innrømmer tidligere rusmisbruk.

- Vet ikke om jeg kan lage flere filmer Ifølge regissøren selv pleide han å helle i seg en hel flaske vodka mens han utarbeidet et manus.

Flaska er nå imidlertid lagt på hylla, men von Trier er ikke helt begeistret over egen beslutning.

61-åringen tror nemlig hans edruelighet vil gå utover hans evne til å lage «en god film».

- Hvis jeg har drukket en flaske vodka eller tatt et gram narkotika for lite med tanke på å optimere min kreativitet, så var det en forbrytelse. Overfor meg selv og verket. For da har jeg ikke gjort mitt ytterste, sier von Trier til avisa.

- Jeg vet ikke om jeg kan lage flere filmer. Og det plager meg. For hva skal jeg ellers gjøre med meg selv?

Bannlyst Å kutte rusen var likevel nødvendig, forteller stjerneregissøren.

- Jeg må gjøre det for å overleve, forklarer han.

Ifølge nettstedet Time har ikke Von Trier gitt et intervju siden 2011, da han måtte beklage nazi-uttalelser som fikk han bannlyst fra Cannes-festivalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling